• modra številkaPomoč uporabnikom in naročila
5457 paketov
  • Preprost in zanesljiv test za domačo uporabo, ki zazna netolerančnost na gluten oz. celiakijo.
  • Hitri in zanesljivi rezultati v 10 minutah
  • Vsebuje 1 test

O glutenski intoleranci

Glutenska intoleranca je dedna bolezen, pri kateri pride do poškodbe notranje membrane tankega črevesa zaradi uživanja živil, ki vsebujejo gluten (večina žitaric). Izraža se z različnimi simptomi, od blage slabosti, bolečine v kosteh, driske, pa vse do napihnjenosti v trebuhu in izgube teže. Celiakija prizadete zelo izčrpa, toda s pravo diagnozo in pravilnim prehranjevanjem lahko s to boleznijo živimo polno življenje.

Zakaj je test pomemben?

  • Diagnozo za celiakijo je težko postaviti. S pomočjo tega testa lahko pridemo do indikacije, da imamo morda problem s toleranco glutena. Uradno diagnozo mora vseeno postaviti zdravnik.
  • Reakcija telesa na encim, ki ga vsebuje gluten, se zmanjšuje z omejevanjem uživanja hrane, ki vsebuje gluten. Zaradi tega je priporočljivo uživanje hrane z glutenom vse dokler ni postavljena končna diagnoza.

Ali ste vedeli?

V: Kaj je glutenska intoleranca?
Glutenska intoleranca ali celiakija je najbolj pogosta oblika intolerance na žito. Zaužitje glutena, ki se nahaja v žitu, ječmenu in rženih izdelkih povzroči reakcijo v prebavnem traktu. Celiakija se lahko pojavi v kateremkoli življenjskem obdobju, večinoma pa prizadene osebe stare od 30 do 45 let.

V: Kakšni so simptomi celiakije?
Najbolj pogost simptom, ki ga opazijo bolniki vseh starosti, je driska. Veliko otrok, ki ima celiakijo, težko pridobiva na teži, medtem ko odrasli opažajo izgubo teže in utrujenost.

V: Kako opravim test?
Vzemite vzorec krvi iz prsta in ga dodajte v pufrno raztopino. Pomočite testni trak lakmusovega papirja v mešanico.

V: Kaj mi povejo rezultati?
Test zaznava protitelesa IgA, ki so povezana z glutensko intoleranco. Pozitiven rezultat test pomeni, da ste lahko intolerantni na gluten, ki je prisoten v nekaterih vrstah žitaric. Če je rezultat testa pozititev, se vedno posvetujte z zdravnikom, da postavi bolj natančno diagnozo.

Dodatne informacije

Vsebnost:
lanceta, alkoholna blazinica, epruveta s puferno raztopino, plastična posodica s stekleno kapilaro, testni trak, obliž, navodila za uporabo.

Navodila za uporabo:
Navodila so priložena.

Opozorila:
Pred uporabo pozorno preberite navodila. Shranjujte izven dosega otrok. Ne uporabite po preteku roka uporabnosti. Test uporabite le enkrat. Po uporabi komplet odvrzite v smeti. V primeru pozitivnega rezultata se posvetujte s svojim zdravnikom, preden sprejmete kakršnokoli zdravstveno odločite. In-vitro diagnostični komplet za domačo uporabo.

Test glutenske intolerance

Hiter test glutenske intolerance oz. celiakije.
22,90 €
Ob nakupu tega izdelka prejmete 1.15€ točk zvestobe, ki jih lahko izkoristite že ob naslednjem nakupu.
Imate vprašanje o izdelku?
Pokličite na brezplačno številko 080 18 01
ali nam pišite na info@zdravje2.si

NAPIŠITE SVOJE MNENJE

Samo registrirani uporabniki lahko podajo svoje mnenje. Prosim, če se prijavite ali registrirate.