• modra številkaPomoč uporabnikom in naročila
5769 paketov

Za koga?

Izdelek je primeren za vse, ki si želite okrepiti svoje zdravje in pridobiti večjo moč.

Kaj je?

Kapsule so sestavljene iz Spiruline, ki je mikroskopska alga ter vsebuje več bistvenih hranljivih snovi kot skoraj vsaka druga oblika hrane, raste pa v čisti vodi. Poleg spiruline, kapsule vsebujejo tudi železo in folno kislino

Kako deluje?

Železo je življenjsko pomemben mineral, nujen za prevzem, prenos in sproščanje kisika v celicah ter za uporabo kisika v procesu proizvodnje celične energije. Je tudi pomemben kofaktor pri nastajanju encimov, ki v telesu uravnavajo številne kemične reakcije. Sodeluje pri nastajanju rdečih krvničk in mišičnih celic. (Do raziskave, ki jo je opravil EFSA, lahko dostopate tukaj).

Folna kislina je vitamin iz skupine B, imenovan tudi B9. Ker je naše telo samo ne more proizvajati, jo mora dobiti s hrano. Preko hrane navadno izkoristimo le približno šestino vsebnosti folne kisline, saj se med kuhanjem večinoma razgradi, poleg tega pa se po zaužitju le deloma vsrka iz tankega črevesa v kri.

Spirulina je mikroskopska alga, ki jo najdemo v sladkovodnih jezerih. Vsebuje več bistvenih hranljivih snovi kot skoraj vsaka druga oblika hrane, raste pa v čisti vodi blizu otokov v Južnokitajskem morju. Ta alga je tudi odličen vir proteina, ki vsebuje vseh osem esencialnih aminokislin in veliko več vitamina A kot npr. korenje in kar 50 krat več železa kot špinača. Zaradi visoke vsebnosti vitaminov in mineralov jo uvrščamo med "superhrano", sicer pa je z njeno pomočjo lažje vzdrževati telesno težo ter ohranjati vitalnost, prav tako pa spirulina lahko služi tudi kot odlično prehransko dopolnilo k aminokislinam.

Zgornje trditve so bile povzete po raziskavah in virih iz literature:

Gemma, C., et al. "Diets enriched in foods with high antioxidant activity reverse age-induced decreases in cerebellar beta-adrenergic function and increases in proinflammatory cytokines." Experimental Neurology. July 15, 2002; 22(14):6114-20.

Chamorro-Cevallos, G.; B.L. Barron, J. Vasquez-Sanchez (2008). "Toxicologic Studies and Antitoxic Properties of Spirulina". In Gershwin, M.E. Spirulina in Human Nutrition and Health (CRC Press).

Tokusoglu O., Unal M.K. "Biomass Nutrient Profiles of Three Microalgae: Spirulina platensis, Chlorella vulgaris, and Isochrisis galbana". Journal of Food Science 68 (4): 2003.


Kapsule s spirulino, železom in folno kislino (30 kapsul)

Odličen vir zdravja.
Oblika Kapsule
Količina 30
Jemati Eno kapsulo med obrokom
Zadostuje za 30 dni
9,90 €
Ob nakupu tega izdelka prejmete 0.50€ točk zvestobe, ki jih lahko izkoristite že ob naslednjem nakupu.
  • Pri nakupu 2 izdelkov prejmete 26% popust!
  • Pri nakupu 3 izdelkov prejmete 30% popust!
Imate vprašanje o izdelku?
Pokličite na brezplačno številko 080 18 01
ali nam pišite na info@zdravje2.si

Dodatne informacije

Izdelek vsebuje ribe
Sestavine: 1 kapsula vsebuje 200 mg Spiruline, 14 mg železa (100% priporočenega dnevnega vnosa) in 200 mikrogramov vitamina B9 (100% RDA). Spirulina kapsule (ribja želatina - R1), minerali: železo pirofosfat, sredstvo proti strjevanju: magnezijeve soli maščobnih kislin, vitamin B9.

NAPIŠITE SVOJE MNENJE

Samo registrirani uporabniki lahko podajo svoje mnenje. Prosim, če se prijavite ali registrirate.