• modra številkaPomoč uporabnikom in naročila
6301 paketov

Za koga?

Za tiste, ki so veliko pod stresom in trpijo za nihanji razpoloženja, še posebno pa za posameznike, ki veliko časa preživijo pred računalnikom in morajo ohraniti visoko raven koncentracije.

Kaj je?

Rodiola ali rožni koren se v kitajski tradicionalni medicini že vrsto let uporablja kot sredstvo za boj proti razpoloženjskim nihanjem, saj odlično lajša depresijo in poživi duha ter pomaga še posebno tistim, ki se velikokrat znajdejo pod stresom. Tako je kot nalašč za posameznike, ki so pod stresom nagnjeni k nabiranju kilogramov ter povečanju apetita, pomaga pa tudi k večji čuječnosti in koncentraciji

Rodiola ali rožni koren je ena izmed dobro znanih adaptogenih rastlin, ki telesu pomagajo pri prilagajanju na različne notranje in zunanje okoliščine. Ker pomagajo telesu, da se prilagodi različnim dejavnikom iz okolja, povečujejo učinkovitost telesnih funkcij in kar je glavno, pri tem telesa ne obremenjujejo negativno.

Adaptogeni se najpogosteje uporabljajo kot odlično sredstvo proti stresu in utrujenosti. Znatno pa pripomorejo tudi pri krepitvi telesne odpornosti (imunski sistem).

Kako deluje?

Mešanica rodiole in šentjanževke v svetu že dolgo časa uživa sloves učinkovitega sredstva za lajšanje utrujenosti ter težav psihološkega izvora, vendar pa si je omenjena mešanica v naše kraje utrla pot šele pred kratkim. 

  • Šentjanževka je v Sloveniji sicer poznana že vrsto let, saj se uporablja kot sredstvo za dvig energije in razpoloženja, v kombinaciji z rožnim korenom pa jo pozna le malokdo. 
  • Rodiola ali rožni koren je prav tako znano poživilo in adaptogen, zaradi česar se uporablja za izboljšanje vzdržljivosti in zmanjševanje utrujenosti, pa tudi za izboljšanje spomina, koncentracije in lažjega premagovanja fizičnih in psiholoških naporov.

Zgornje trditve so povzete po virih in raziskavah iz literature:

Li, Tao; Zhang, Hao (2008), "Identification and Comparative Determination of Rhodionin in Traditional Tibetan Medicinal Plants of Fourteen Rhodiola Species by High-Performance Liquid Chromatography-Photodiode Array Detection and Electrospray Ionization-Mass Spectrometry", Chemical & Pharmaceutical Bulletin, 56 (6): 807–14, doi:10.1248/cpb.56.807, PMID 18520085

Jump up ^ Zhang, J.-Q.; Meng, S.-Y.; Wen, J.; Rao, G.-Y. (2014), "Phylogenetic Relationships and Character Evolution of Rhodiola (Crassulaceae) based on Nuclear Ribosomal ITS and Plastid trnL-F and psbA-trnH Sequences", Systematic Botany, 39 (2): 441–451, doi:10.1600/036364414X680753

Stephenson, Ray (1994), Sedum: Cultivated Stonecrops, Timber Press, pp. 289–290, ISBN 0-88192-238-2

Rodiola (20 kapsul)

Za tiste, ki so veliko pod stresom in trpijo za nihanji razpoloženja.
Oblika Želatinasta kapsula
Količina 20 kom
Jemati vsaj en mesec
Zadostuje za 20 dni
Uporabljati Vsako jutro s kozarcem vode popijte eno kapsulo.
Vsebuje: 8,6 g
9,90 €
Ob nakupu tega izdelka prejmete 0.50€ točk zvestobe, ki jih lahko izkoristite že ob naslednjem nakupu.
Imate vprašanje o izdelku?
Pokličite na brezplačno številko 080 18 01
ali nam pišite na info@zdravje2.si

Dodatne informacije

Maltodekstrin, izvleček rodiole, šentjanževka. Sestava kapsule: želatina (rastlinskega izvora - iz celuloze), barvilo: titanov dioksid, sredstvo za povečanje prostornine: celuloza, sredstvo proti strjevanju: silicijev dioksid, magnezijeve soli maščobnih kislin.

Primerno za vegetarijance.

  • 1 kapsula vsebuje 200 mg izvlečka rodiole, 75 mg šentjanževke.
  • NAPIŠITE SVOJE MNENJE

    Samo registrirani uporabniki lahko podajo svoje mnenje. Prosim, če se prijavite ali registrirate.