Zelena kava je napitek, ki ljudem na naraven način pomaga zniževati telesno težo. Sestavine v zeleni kavi preprečujejo absorbiranje glukoze v telesu, tako da regulirajo metabolizem, kar v dveh mesecih zniža telesno težo. Zelena kava je znana tudi kot izjemen prehranski izdelek v borbi proti staranju. Vsebuje antioksidante, ki preprečujejo nastanek prostih radikalov, saj le-ti povzročajo poškodbe celic in nastanek različnih bolezni.

Zelena kava je naravno prehransko dopolnilo, ki učinkovito zavira apetit, prepreči telesu absorbcijo glukoze za približno polovico ter pomaga pri izgorevanju že naloženih maščob, saj telo 'prisili', da si najde druge vire energije. Aktivni sestavini v zeleni kavi sta klorogenska kislina in polifenol, ki se uporabljata v hrani in omejujeta absorbiranje glukoze v tankem črevesju ter regulirata metabolizem.

Raziskava o učinku klorogenske kisline, objavljena v "Journal of International Medical Research", je pokazala, da klorogenska kislina v nepraženih zrnih zelene kave resnično spodbuja hujšanje. 15 prostovoljcev je v eksperimentu 12 tednov vsak dan pilo črno kavo, 15 drugih pa zeleno. Po 12 tednih prvi niso opazili večje spremembe teže, medtem ko je skupina, ki je pila zeleno kavo, izgubila povprečno 5,3 kg.

7 razlogov, zakaj bi morali vsak dan piti zeleno kavo:

1. Hitreje boste dosegli svoj cilj - zmanjšanje prekomerne teže
2. Izgubili boste maščobo, ne mišične mase
3. Izgubili boste tudi najbolj trmaste kilograme, saj zelena kava vsebujes sestavine, ki zavirajo apetit in pospešujejo metabolizem
4. Zelena kava vas bo stala manj kot kavica v najljubšem lokalu
5. Vsebuje antioksidante, ki preprečujejo nastanek mnogih bolezni
6. Poveča nivo vaše energije, zato se boste ob pitju počutili naravnost fantastično
7. Pomaga ohranjati mladosten videz, saj vsebuje antioksidante, ki zavirajo proces staranja