Zunanji vplivi, kot so vročina, mraz, vlaga in veter, lahko našo kožo prizadenejo kljub stalni skrbi za telo in obraz, saj se določene kreme in mazila zelo hitro izsušijo, kar lahko vašo kožo poškoduje celo bolj kot pa bi jo v primeru, ko sploh ne bi bili namazani. Zato morate ob današnji veliki ponudbi proizvodov biti še toliko bolj previdni. Mi zaupamo le v naravno kozmetiko, v kozmetiko Biokarite, ki vsebuje zdravilne sestavine, ki so jih uporabljale že naše babice. Glavne tri sestavine kozmetike francoskih laboratorijev Yves Ponroy, so arganovo olje, karitejevo maslo in aloe vera.

Argan je cenjen zaradi svojih zdravilnih lastnosti povsod po svetu, že od nekdaj se uporablja tudi v tradicionalni medicini. Olje je pridelano iz jedrc arganovega drevesa, ki raste samo v Maroku. V kozmetiki ga pozna predvsem nežnejši spol,  saj je pravi balzam za kožo, nohte in lase, njegove antioksidativne lastnosti pa so učinkovite v boju proti celičnemu staranju. Arganovo olje je bogato z vitaminom E, prav tako pa je tudi vir karotena in vsebuje ogromno maščobnih kislin. Prav zaradi teh hranilnih vsebnosti je izjemen izdelek za nego kože.

Medtem ko se karitejevo maslo, pridobljeno iz oreščkov afriškega drevesa karite,  ne uporablja se samo za nego kože, ampak tudi kot hrana in zdravilo. Maslo vsebuje visoke vsebnosti nasičenih in nenasičenih maščobnih kislin s trigliceridi, vitamine A, E in F, zato kožo izjemno vlaži in ji vrača prožnost ter elastičnost.

Zaradi teh treh izjemnih sestavin lahko za zdravje vaših las in rok ter nohtov  odlično poskrbijobio izdelki Biokarite, saj poleg pomirjanja srbečice, razdraženosti in razpokanosti kože do katere lahko pride ob hladnejšem vremenu, zagotavljajo tudi lesk las in obnohtne kožice ter nohtov ter jih hkrati še okrepijo in jim dajo večjo elastičnost. Poleg izdelkov za lase in nohte sta v liniji naravnih Biokarite izdelkov tudi gel za intimno nego in za tuširanje, ki vsebujeta veliko karitejevega masla s katerim boste svoji koži povrnili vlago, ki jo potrebuje, poleg tega pa bo vaša koža tudi videti bolj zdrava, mehkejša in predvsem bolj spočita. Za obnovo elastičnosti kože in proti staranju si lahko privoščite tudi razvajanje v obliki karitejeve nočne ali dnevne kreme za obraz, neželene podočnjake ali gubice pa lahko odpravite ali pa vsaj močno zmanjšate, kar z uporabo kreme za nego predela okoli oči. Strije na telesu ali razpoke lahko odlično odpravite tudi z uporabo balzama ali kreme za telo.

Kozmetika Biokarite, francoskih laboratorijev Yves Ponroy, vsebuje več kot 95% vseh sestavin naravnega izvora, 30% vseh sestavin pa je iz ekološkega kmetijstva. Noben proizvod ne vsbuje parabenov, kozmetika pa se lahko pohvali z evropskimi certifikati za odličnost in ekološko pridelavo Ecocert, ECOCERT Greenlife in CosmeBIO.