Doživeli smo že prvo pošiljko snega, sedaj pa dnevi postopoma postajajo vse hladnejši. Na drevesih je ivje, pločniki so poledeneli, ljudje pa se zavijajo v svoje šale in zimske plače, da bi z njihovo pomočjo prebrodili najhujši mraz in se hkrati tudi obranili pred boleznimi, ki nanje pretijo pred domačim pragom.

Če ste tudi vi eden izmed tistih, ki se med zimskim obdobjem kar ne morete znebiti smrkanja, kihanja, prehlada, gripe, angine ali kakšne druge bolezni, ki so posledica padca imunskega sistema je najbolje, da skočite po škatlico matičnega mlečka ter podobne nevšečnosti preprečite v prihodnje. Pa da ne boste mislili, da je matičen mleček primeren samo za tiste, ki si želijo izboljšati svoj imunski sistem, saj deluje tudi kot antioksidant ter daje energijo, poleg tega pa tudi stimulira krvni obtok, pomaga izboljšati dihanje tkiv, pospešuje regeneracijo tkiv in celic, vpliva na ugodno učinkovanje procesov v koži, regulira funkcijo endokrilinih žlez ter v stresnih situacijah pomaga telesu na normalen odziv.

Matični mleček je tako zelo učinkovit zaradi svojih sestavin in izvora, saj je pravzaprav prvinsko prehrana za čebelje matice ter vsebuje aminokisline, ogljikove hidrate, vitamine, minerale ter druge snovi, ki osvežujejo naše telo. Morda je delavnost, ki je poznana kot glavna lastnost čebele, povezana ravno z učinkom matičnega mlečka, saj so tudi ljudje, ki so ga do sedaj preizkusili opozorili na ogromno količino energije, ki jim jo mleček nudi ter so zaradi nje postali veliko produktivnejši in dejavnejši.

Zaradi vseh pozitivnih učinkov, ki jih ima mleček na naše telo, je na trgu moč kupiti različne izdelke, kot so običajen matični mleček, bio matični mleček, matični mleček s propolisom BiOriginom, matični mleček s probiotiki BiOrigin, matični mleček z ginsengom ter Acerolo BiOriginom, o njih pa si lahko več preberete na strani http://www.zdravje2.si/kaj/maticni-mlecek