Prepričani smo, da jih poznate. Powerballe namreč! Gre za natančno izdelan in učinkovit vadbeni pripomoček, ki je bil prvotno namenjen astronavtom, za trening v breztežnostnem prostoru, danes pa ga uporabljajo tako profesionalni športniki kot za domačo vadbo. Pa znate izbrati pravega zase?

Zakaj potrebujete Powerball?

Odličen za krepitev mišic v roki, čvrstejši prijem, boljšo koordinacijo gibov, pospešitev kroženja krvi ter krepitev vezi. Gre za revolucionarni giroskop, ki ob zagonu notranjega motorja dobesedno eksplodira z izjemno inercijo. Predstavlja idealen pripomoček za trening pri vseh športih, kjer se uporabljajo roke – tenis, golf, košarka, namizni tenis, veslanje, plezanje, badminton, squash, motokros, kolesarjenje, hokej, kajak, kanu itd.

Posebej dobri so za krepitev mišic zapestja, ki je dostikrat izpostavljeno poškodbam, tako športnim kot vsakodnevnim. Eno najpogostejših je vsekakor uporaba tipkovnice in miške, ki zaradi položaja zapestja dolgoročno povzroča sindrom karpalnega kanala, ki ga prepoznamo po ponavljajoči bolečini in mravlinčenju. Tudi tem težavam se lahko izognete s pomočjo Powerballa.

Zakaj uporabljati?

- intenzivna vadba rok

- preprečitev poškodb zapestja

- pomoč pri rehabilitaciji

- sprostitev

Powerballi so v večini težki 200 gramov, pri doseganju do 16.000 obratov na minuto tako ustvarijo silo, ki je enaka 80-kratni teži rotorja, torej kar 18 kg. Tako dosežete občutek, da imate v roki 18 kilogramsko utež!

Katerega izbrati?

Powerball Basic je najbolj osnoven model, ki nima nobenih posebnih učinkov in je namenjen tistim, ki jim je najpomembnejši učinek vadbe. Pri zagonu si pomagate s pomočjo vrvice. Na voljo je tudi z vgrajenim števcem Powerball Basic z merilnikom hitrosti, saj s števcem lažje sledite svojemu napredku in svoje rezultate primerjate z drugimi. Spremlja se naslednja statistika: število obratov na minuto (trenutno in zgodovinsko najvišji), število obratov (šteto v 100) in fizični indeks (koliko obratov v časovni periodi - za 30, 60, 90 sekund).

Powerball z LED diodami vam bo vadbo še popestriv. Izbirate lahko med modro in rdečo diodo, ki se bo med vrtenju svetila. Za svoje delovanje ne potrebuje baterij, saj deluje kot dinamo zaradi svetlobe, ki se ustvarja z vrtenjem. Powerball Platinum Gyro se ponaša z belo LED diodo, ki ob vrtenju zasveti. Za razliko od ostalih artiklov v ponudbi je na voljo v privlačni prozorni barvi. Powerball Max vam omogoča, da lahko svojemu napredku sledite tako z LED diodami kot z merilnikom hitrosti. Ob vrtenju se ustvari modra svetloba, ki deluje kot dinamo, zato baterij ne potrebujete. Spremlja se naslednja statistika: število obratov na minuto (trenutno in zgodovinsko najvišji), število obratov (šteto v 100) in fizični indeks (koliko obratov v časovni periodi - za 30, 60, 90 sekund).

Powerball Autostart je namenjen tistim uporabnikom, katerim je najpomembnejši učinek vadbe. Njegova uporaba je izredno enostavna, vse kar morete storiti je, da ga zavrtite nazaj, popustite prejem in že lahko začnete z vadbo. Ne potrebujete nobene vrvice. Za lažje sledenje napredku vam naprednejši model Powerball Autostart max to omogoča s svojo digitalno številčnico. Spremlja se naslednja statistika: število obratov na minuto (trenutno in zgodovinsko najvišji), število obratov (šteto v 100) in fizični indeks (koliko obratov v časovni periodi - za 30, 60, 90 sekund).

Powerball Sound se za razliko od ostalih v ponudbi ob vrtenju oglaša, kar naredi vadbo še bolj zabavno in dinamično.

Intenzivnost svojih vaj lahko lažje spremljate z Powerballom Autostart Multi Light, saj imajo vgrajeno neonsko luč modre in rdeče barve, ki ob različni intenzivnosti in moči spreminja barve. Ko boste dosegli 1000 vrtljajev bo svetil rdeče, med 4000 in 7500 vrtljaji modre in rdeče, od 7500 vrtljajev navzgor modro. Želite še merilnik hitrosti? Nič lažjega, to vam omogoča Powerball Autostart Multi Light Max. Poleg digitalne številčnice vam ponuja spremljanje napredka skozi barve luči v notranjosti. Zaženete ga tako, da ga zavrtite v smeri puščice dokler se ne ustavi, nato pa z vrtenjem počasi stopnjujete hitrost. Ko boste dosegli hitrost 1000 vrtljajev bo luč svetila rdeče, med 4000 in 7500 vrtljajih modro rdeče in nad 7500 vrtljajih v modri barvi. Za razliko od drugih Powerballov v ponudbi nam številčnica prikazuje naslednje podatke: rekordno številko vrtljajev, število vseh obratov, neposredno hitrost, največje število vrtljajev pri trenutni uporabi in indeks moči (vrtljaji v 30, 60, 90 sekundah).

Ironpower je za razliko od ostalih Powerballov težji, saj lahko s 18.000 vrtljaji ustvari težo tudi do 20 kg. V naši ponudbi je najmočnejši in najbolj vzdržljiv. V ponudbi imamo modela Force One s težo 150 gramov in Force two s težo 280 gramov.

Powerball štarter vam pomaga pri zagonu vašega powerballa. Kot veste, se večina Powerballov zažene s pomočjo vrvice, s Powerball štarterjem pa se temu izognete. Izdelek deluje na baterije.

Powerball trak za roko je obvezna oprema za vse lastnike Powerballov. Powerballi so izjemno občutljivi, zato vam nikakor ne smejo pasti iz roke, saj se s tem lahko poškoduje rotor. Trak naredi vadbo bolj varno, saj se lahko na ta način padcem popolnoma izognete.

Powerball torbica je primerna za shranjevanje vašega Powerballa. Usnjena torbica je izredno privlačna in praktična, saj se jo lahko pripne kar za pas. Je nepogrešljiva, če želite vaš Powerball zaščititi pred poškodbami.

Torej, kateri bo pravi za Vas?

Eksplozivno, dinamično, zabavno...zasvojljivo.