Z izpadanjem las se v zadnjem času sooča čedaljev več ljudi, ne glede na njihovo starost. Čeprav so včasih domnevali,da je redčenje las povezano predvsem s starostjo, dandanes strokovnjaki priznavajo,da temu ni tako, saj poleg le-te na plešavost vplivajo še mnogi drugi dejavniki, ki prispevajo k izpadanju las, z njim pa se v čedalje večji meri soočajo tudi ženske. Na srečo se da lasišče še pravočasno rešiti pred navidez neustavljivim krčenjem in to na izjemno preprost način!

Dandanes se nam zdi, da ima lepe lase že skoraj vsak, za kar je poskrbela poplava lepotilnih izdelkov kot so šamponi, balzami, barve za lase, spreji, laki, voski in drugi preparati, vendar pa prav slednji z izboljšanjem videza las pogosto škodijo njihovi globinski sestavi. K temu še pripomore uporaba naprav za toplotno obdelavo pričeske, npr. sušilcev, oblikovalcev, ravnalcev in kodralcev las ter raznih izdelkov za nego, ki morda res ukrotijo lase in jim podarijo lepši videz, vendar pa se zato se posledično pogosto zgodi, da lasje začnejo v veliki meri izpadati pa čeprav samo na določenih predelih glave. V takšnih primerih je dobro še pravočasno ukrepati, saj lahko izpadli las kaj hitro nadomesti nov, vendar le, če pripravimo tudi ustrezne okoliščine za njegovo rast. Pa brez skrbi, to ne pomeni, da boste morali prenehati z barvanjem ali uporabljanjem preparatov za oblikovanje pričeske, le bolj pazljivi boste morali biti pri tem katerega izbrati!

Ideja, da je redčenje las le moška domena je popolnoma zgrešena, saj se s to težavo sooča kar štirideset odstotkov žensk. Pri nekateri se to zrcali v redčenju las na določenem področju lasišča, običajno na vrhu glave, medtem ko se pri drugih pojavlja preko celotne površine lasišča. Moška plešavost prizadene kar 80% populacije, vendar tudi ti lahko k bolj bogatim in lepšim lasem prispevajo dokler jih še imajo. Če se nameravate k izdelkom za bogatitev las namreč zateči šele, ko bo dobršen del vaših las že izginil, bo takrat že prepozno, zato ukrepajte kar najhitreje!

Na glavi imamo sicer približno 100.000 las, dnevno pa nam jih izpade med 50 in 100, vendar pa lahko v določenih primerih pride tudi to prekomernega izpadanja. V takšnih primerih lahko opazite, da vam med šamponiranjem ali oblikovanjem las v pričesko izpadajo celi šopi, vendar pa se redčenje las običajno zgodi postopoma in potiho. 

Med pogoste dejavnike, ki vplivajo na izpadanje las je tudi pogosto oblikovanje izjemno tesnih pričesk ali modnih pričesk z geli, sploh pri moških, ki uporabljajo velike količine gela, briljantine, spreja in voska, da ukrotijo svoje lase, vendar pa lahko takšno početje vodi celo do stalne izgube las, stres ter podvrženost genski plešavosti pa k temu le še prispevata.

Omenjeno težavo lahko zlahka rešite s serumom za izboljšanje gostote las, ki ga je preprosto uporabljati in je izjemno priročen sploh v primeru, če se ne želite ubadati z laserskimi terapijami za ponovno rast las ali si slednjih dati presaditi. Skupaj z omenjenim na svoj jedilnik vnesite še veliko hrane z vitamini D, B12, B5, B7 ter cinkom, železom in selenom ter svojim lasem privoščite nego z izdelki, ki vsebujejo kar najmanjše število kemikalij, pa bodo vaši lasje neustavljivi!