Vsako leto januarja, se ogromno število ljudi vpiše na fitnes, v želji, da bi čimprej začeli uspešno uresničevati zastavljene novoletne zaobljube. Pravilo, da morajo novoletne zaobljube med drugim vsebovati tudi vpis na fitnes, ne obstaja. Na izbiro imate kar nekaj drugih načinov, kako uspešno doseči zastavljene rekreacijske cilje, brez tako zelo opevane članske izkaznice za fitnes.

Januarski vpis na fitnes ni pogoj, da postanete fit

Čeprav so se vsi vaši prijatelji in znanci letos vpisali na fitnes, še ne pomeni, da se morate tudi vi. Tudi v primeru, ko si želite zmanjšati telesno težo, povečati mišično maso ali pridobiti na kondiciji ne. Zdrave prehranske navade in redno vadbo, lahko vnesete v vašo vsakodnevno rutino tudi na drugačne načine. Spodaj si preberite nekaj alternativnih nasvetov, ki vam bodo pomagali postati fit brez vpisa na fitnes.

Zdravo se prehranjujte

Izbira ustrezne diete igra pri dosegi fitnes ciljev zelo pomembno vlogo. Pravzaprav sta izguba telesne teže in pridobivanje kondicije zelo tesno povezani z zdravo prehrano. Vaši obroki naj vsebujejo zdrava in polnovredna živila, ki si jih lahko pripravite tudi za nekaj dni v naprej. Če boste v službo ali šolo vzeli že pripravljene obroke, se boste tekom dneva uspešnejše izogibali nezdravim izbiram prehrane. Navdih za zdrave obroke lahko najdete s prebiranjem različnih blogov in knjig, si ogledate kakšen primeren video ali pa se posvetujete z dietetikom oziroma kakšnim drugim strokovnjakom za zdravo prehrano. Pri tem seveda ne smete pozabiti na vnos zadostne količine vode v telo.

Dehidracija je še posebej v zimskih časih zelo pogost pojav, ki zavira tudi vaš fitnes napredek.

Vpišite se na plesni tečaj

Če si želite zmanjšati telesno težo, potem morate v telo vnesti manj kalorij kot jih tekom dneva porabite. Izbira aktivnosti pri tem vsekakor igra veliko vlogo, kljub temu pa ni nujno, da je povezana s fitnes napravami ali prepolnimi telovadnicami. Ples, kolesarjenje, veslanje, skakanje čez kolebnico itd., so vsekakor alternative, ki vam lako pomagajo porabiti celo več kalorij kot tek. Izberite si takšno aktivnost, ki vas veseli in vam bo hkrati ustrezno dvignila srčni utrip do te mere, da boste začeli porabljati odvečne kalorije.

Raztezajte se

Raztezanje in okrevanje po treningu je izredno pomembno. Kupite si penasti valj in ga uporabljajte vsak dan zvečer, recimo ob gledanju najljubše nanizanke ali serije. Telo vam bo hvaležno, saj se z raztezanjem podaljšujejo mišice in preprečujejo poškodbe.

Telovadite doma

Čeprav ste doma omejeni s prostorom in imate na izbiro manj opreme kot v fitnes centrih ali telovadnicah, še ne pomeni, da ste omejeni tudi pri učinkovitosti vadbe. Telovadbo doma lahko začnete popolnoma brez kakršnihkoli pripomočkov. Če pa ste pripravljeni vložiti  v domačo vadbo še nekaj malga denarja ter kupiti elastiko, drsnik, kolebnico  in morda še uteži, potem boste vsekakor imeli vse kar potrebujete za celovito domačo vadbo.

Pospešeno topljenje maščob

Doseganje fitnes ciljev in vzpostavitev dolgotrajnejših zdravih navad je individualiziran učni proces, ki se od posameznika do posameznika razlikuje in traja celo življenje. Za nekatere to pomeni vpis na fitnes, drugi pa raje telovadijo doma, zunaj ali med gledanjem najljubše TV oddaje. Vsekakor smo si ljudje pri tem kako se tega lotimo različni, zato nekateri pri doseganju želenega cilja potrebujejo več pomoči kot drugi.

Tisti, ki je potrebujejo malce več, si lahko pri topljenju maščob pomagajo tudi s prehranskimi dopolnili.

T5 Active Plus je izjemno močan topilec maščob, ki vsebuje naravne sestavine in 3 esencialne aminokisline. Največ boste iz prehranskega dopolnila iztržili, če boste kapsulo vzeli pred treningom, ta pa bo zahvaljujoč t.i. termogenezi topila vaše maščobe še dolgo po njem.

Žal vas moramo pri tem tudi razočarati, da ne gre za čudežno tabletko, ki bi brez truda rešila vse vaše težave s telesno težo. Prehransko dopolnilo učinkovito deluje le v kombinaciji z zdravo prehrano in ustrezno intenzivno vadbo.

Pomaga pri zaviranju apetita, spodbujanju metabolizma, topljenju maščob, pospešuje pa tudi izgubo kilogramov. Hkrati boste z jemanjem T5 povečali tudi mišično moč, imeli boste več energije, posledično pa boste lahko temu primerno povečevali intenzivnost treningov in tako dosegali vidnejše rezultate.