Najbrž ste trditev, da je zdravje naše največje bogastvo slišali že tolikokrat, da vam gre že pošteno na živce. V tem primeru verjetno niste bili še nikoli resneje bolni, isto pa velja tudi za vaše bližnje. Mnogokrat se pomembnosti zdravja zavedamo šele, ko je za to že prepozno, zato nas veseli, če se s tem do danes niste obremenjevali, saj to pomeni, da ste bili zdravi. Da bo slednje veljalo tudi v prihodnje, ne zavijajte z očmi in ne negodujte nad ljudmi, ki vas opozarjajo na pomen zdravja, ampak sprejmite njihove nasvete in tudi sami začnite živeti zdravo.

Bolni se pomembnosti zdravja zavedajo vsak dan, zdravi pa običajno le redko. Vsakega sedmega aprila v letu, ko obeležujemo Svetovni dan zdravja, si torej lahko vzamemo trenutek, se zazremo globoko vase in premislimo o tem, če svojemu telesu zagotavljamo dovolj zdravih hranil, da se nam bo želelo za ta vnos tudi zahvaliti z dolgim življenjem. Letošnje geslo Svetovnega dneva zdravja se glasi: "Vlagajmo v zdravje, gradimo varnejšo prihodnost". Svetovna zdravstvena organizacija se letos torej zavzema za ozaveščanje ljudi o zdravju, s čimer želi dvigniti zavest, da slednje ni pomembno le za priletne ljudi, ampak tudi za mlade. Pred kratkim so namreč opravili raziskavo pri kateri so ugotovili, da so otroci po svetu v zadnji desetih leti postali veliko manj okretni kot v preteklosti, čeprav je dandanes na razpolago več športnih pripomočkov in aktivnosti kot kdajkoli. Da ne omenjamo nezdravega načina prehranjevanja, povezanega z njim. Otroci so naša prihodnost, zato je pomembno, da jih že v mladih letih naučimo zdravega življenja, saj se bodo lahko le tako razvili v zdrave in ozaveščene posameznike, ki bodo moto zdravja posredovali tudi svojim otrokom. Doba tehnologije v kateri živimo nam omogoča ogromno možnosti s katerimi lahko pripomorete k zdravi prihodnosti, k temu pa z zagotavljanjem zdravih prehranskih dopolnil stremimo tudi sami.


Ne zavrzite prihodnosti, ki vam jo obeta zdravje in ne gojite ignorantskega odnosa do tistih, ki v zdravem slogu tudi živijo. Skrbite za svoje telo, o zdravju ozaveščajte prijatelje in družino in poskrbite, da se bo zdrav način življenja podal z vami, kamorkoli boste šli. Ukrepajte dokler je še čas!