Imamo jo prav vsi! Trdo kožo na stopalih namreč. Imate tudi vi dovolj, da ne morete obuti najljubših sandal! Ne le da je na videz popolnoma neprivlačna, ampak je še skrajno neprijetna, groba in vztrajna. Ne glede na to, kako pogosto jo napadamo z različnimi kremami, losjoni ali celo s strgalom, vedno znova se vrača. Zakaj je temu tako?

Stopala kot najbolj izpostavljen del našega telesa

Čeprav se tega dostikrat ne zavedamo, so stopala najbolj izpostavljen del našega telesa, kateremu se vsekakor ne posvečamo dovolj. Neprimerna nezračna obutev, nogavice iz sintetičnih materialov ter večurno nošenje istih čevljev sčasoma pušča za sabo posledice. Postopoma se pričnejo poroženele odmrle kožne celice zadrževati na povrhnjici in tvoriti vedno debelejšo plast, ki se najpogosteje pojavlja na predelu pet, palcev in stopal.

Kako do mehkih stopal

Vsekakor je najbolj učinkovita in hitra rešitev če se je lotimo kar s strgalom ali britvico. Napaka! Na ta način kožo hudo poškodujemo, saj poškodujemo tudi zdravo plast celic na podplatu, zato se trda koža pojavlja še hitreje in v debelejšem sloju.

Potrebno je uporabiti drug pristop. Nad trdo kožo se moramo spraviti neagresivno, postopoma in vsekakor z veliko potrpljenja. Zelo pomembna je redna nega kože, saj brez doslednosti tu žal ne gre. Vsaj enkrat tedensko si je potrebno pripraviti negovalno masko za stopala, ki kožo navlaži in prepreči nastajanje trde kože. Na spletu najdemo veliko različnih receptov za negovalne maske, nam je bila najbolj všeč maska iz medu in banane, saj je popolnoma naravna in hitro učinkovita.

DIY negovalna maska

Za domačo negovalno masko potrebujete le 2 sestavini, za katere smo prepričani, da jih imate v  vsakem gospodinjstvu. To sta med in banana.

Recept za negovalno masko:

Vse kar potrebujete je polovica zrele banane in žlička medu.

Z vilico dobro pregnetite banano, da dobite nekakšno pasto. Potem dodajte žličko medu, dobro premešajte in masko namažite po sveže umitih stopalih. Na mestih, kjer je koža najbolj groba, nanesite večjo količino maske. Masko na stopalih pustite vsaj 10 minut, nato pa dobro izperite.

Po večkratni uporabi bo vaša koža mehkejša in bolj gladka.

Koža se lahko odlušči tudi sama

Če vam primanjkuje časa in volje za pripravo domačih mask so na voljo tudi negovalne maske, ki delujejo na principu nogavičk. Nogavičke z negovalno masko kožo dobesedno obnovijo, saj povzročijo efekt luščenja, zato se poroženela koža po nekaj dneh od uporabe odlušči kar sama, ne da bi pri tem poškodovala povrhnjico. V paketu prejmete kar dva para nogavičk.