Zdi se kot da se ljudje v moderni dobi najbolj bojijo prekomerne telesne teže. Z njo se ne obrememnjujejo le odrasli, pač pa tudi najstniki in celo otroci. Zdravstveni strokovnjaki nas z vseh strani bombardirajo z nasveti, kako (p)ostati zdravi ter ne misliti le na odvečne kilograme in ker se z njihovo filozofijo popolnoma strinjamo, v nadaljevanju sledi 7 napitkov, ki so izjemno zdravi za naše telo, poleg tega pa tudi pospešujejo topljenje maščob, tako da boste z njimi ubili dve muhi na en mah!

 

1. Zeleni čaj
Zeleni čaj ne pripomore le k hitrejšemu kurjenju kalorij, ampak tudi čisti telo ter ga ščiti pred rakom, poleg tega pa poskrbi tudi za lepšo kožo. Osupljivo je tudi dejstvo, da le 3-5 skodelic zelenega čaja dnevno v roku enega tedna pospeši izgorevanje maščob za kar 35-43%, saj vsebuje tako zelo veliko antioksidantov.

 

2. Pijača Jillian Michael
Pijača Jillian Michael je eden izmed najbolj priljubljenih napitkov za izgubo telesne teže v ZDA in Evropi. Preizkusilo jo je že več kot milijon ljudi na omenjenih celinah in velika večina jih poroča o njeni učinkovitosti. Pripravite jo tako, da zmešate 1 žlico sladkorja, 1 žlico brusničnega soka, 1 vrečko regratovega čaja, 2 žlici limoninega soka ter 1,8 litra vode ter nato omenjeno tekočino pijete preko celega tedna.

 

3. Hladna voda
Zagotovo niste pričakovali, da se bo na ta seznam uvrstila tudi hladna voda! Na njem se je znašla, ker ob pitju hladne vode telo porabi več energije, zato da temperaturo popite tekočine uravna s telesno temperaturo, pri čem kuri veliko kalorij.

 

4. Zelenjavni sok
Na univerzi v Pennsylvani so ugotovili, da pitje zelenjavnega soka pred večernim obrokom za kar 135 kalorij zmanjša kalorično vrednost le-tega. Najboljše pri tem je, da lahko za napitek uporabite katerokoli zelenjavo želite, saj jo le vržete v mešalnik, dodate svoje najljubše začimbe in zmešate, nato pa en kozarec zaužijete pred večerjo!

 

 

5. Posneto mleko
V veljavi je splošno prepričanje, da mleko povzroča rast in ne izgubo teže, vendar pa so nedavne raziskave pokazale drugače. Ugotovili so namreč, da je mleko pri izgubi teže zelo pomembno, ker vsebuje veliko kalcija, ki med dieto pospešuje telesno zmožnost kurjenja maščob in tako pripomore k hitrejšemu kopnjenju kilogramov!

 

6. Sok iz ingverja, zelenega čaja, kumine in mete
Ta arabski čudežni napitek uživa že več tisočleten status pospeševalca izgorevanja maščob, poleg tega pa pravijo, da je tudi izjemno okusen. Pripraviti ga je izjemno preprosto, saj je vse, kar je potrebno storiti le to, da v večjem kozarcu vode zmešate 1 žlico zelenega čaja, kumine, mete in prevretega ingverja, nato pa tekočino za 10 minut zavrete in tekočino enakomerno razdelite med tri kozarce, nato pa vsakega izmed njih zaužijete pol ure pred 3 dnevnimi obroki. Kuro ponavljajte 15 dni in kmalu boste lahko občutili razliko!

 

7. Sok iz kivija in ananasa
Za vse tiste, ki niste ljubitelji eksotičnih arabskih okusov ali zelenjavnega soka, lahko poskusite ananasov in kivijev sok. Poskusi so pokazali, da 15 dnevna kura s tem sokom zelo dobro vpliva na zmanjšanje telesne teže – nekaterim je z njo pomagalo izgubiti celo 10 kilogramov, vendar so pri tem morali seveda spremeniti tudi svoje prehranjevalne navade in v reden delovnik vključiti še športno vadbo. Sok si naredite tako, da v mešalniku zmešate 5 rezin ananasa ter 2 kivija ter mešanico popijete namesto kosila; tako boste siti, zdravi in še veseli!