Bližamo se vročim poletnim dnem, ki mnogim predstavljajo neznansko veselje, drugim pa povzročajo le preglavice. Vročina s seboj ne prinese le morja in sprostitve ter poležavanja na soncu, ampak na dan izvabi tudi negodovanje nad med zimo pridobljenimi kilogrami, utrujenost ter pomanjkanje energije in še nešteto drugih tegob. Ljudje se pred poletjem poslužujemo mnogih diet, ki naše telo preoblikujejo in nam morebiti res zagotovijo lepo linijo, vendar pa s tem telesu ne priskrbimo sestavin, ki jih potrebuje za normalno delovanje. Tako se naši kilogrami kmalu spet vrnejo, mi pa se ponovno zatečemo k dietam, ki porušijo ravnovesje v našem telesu, zaradi česar se spet vrne utrujenost, pomanjkanje energije, depresija in druge stvari, ki načenjajo naše psihično in fizično počutje.

 

Malo ljudi je ozaveščenih o resnični zdravi prehrani in o vnosu sestavin, ki jih moramo zagotoviti svojemu telesu, če diet ne želimo ponavljati in bi radi ohranili popolno ravnovesje med psihičnim in fizičnim počutjem. Ker je naše življenje zelo stresno, tempo življenja pa hiter, smo vam v nadaljnjem besedilu pripravili nekaj idej za napitke, ki jih je preprosto pripraviti in so poleg tega še zelo okusni in izjemno zdravi. Le z enim kozarcem napitka dnevno, lahko v telo vnesete vse potrebne sestavine, ki bodo poskrbele, da boste lahko poletje in vse druge letne čase užili v vsej svoji polnosti in brez negodovanja.

V primeru, da vam primanjkuje energije in si želite, da bi bilo vaše telo vitalno, hidrirano, vaša koža pa čista, si lahko v mešalniku zmešate:

-          5 listov špinače ali kakšne druge zelene listnate zelenjave

-          1 jabolko,

-          polovico banane,

-          pest namočenih mandljev,

-          2dcl kokosove ali filtrirane vode,

-          žličko namočenih chia semen,

-          2 žlički konopljinih semen

-          pol žličke guarane v prahu.

Morda se vam zdijo zadnje tri sestavine nekoliko nenavadne, vendar pa ravno slednje pripomorejo k zagotavljanju esencialnih sestavin v telesu; chia in konoplja vsebujeta veliko omega 3 in 6 maščobnih kislin, mineralov in vitaminov, guarana pa močno dvigne raven energije v telesu.

 

Tisti, ki vas mučijo težave, povezane s hormonskim neravnovesjem, pomanjkanjem energije, stresom in si želite izboljšati vaše posteljne užitke, si zmešajte:

-          pest zmrznjenih borovnic,

-          5 jagod,

-          pol banane,

-          četrtino avokada,

-          2 suhi figi,

-          pest namočenih mandljev,

-          6 kakavovih zrn,

-          žličko mace v prahu ter

-          2 dcl pirinega/ovsenega/mandljevega mleka.

Sadje bo poskrbelo za slasten okus napitka, kakavova zrna za boljše delovanje prebavil in srca, maca pa za boljše spolno zdravje in za nešteto užitkov v intimi vaše spalnice.

 

Če si želite dvigniti raven energije, razpoloženja, splošnega počutja ter zmanjšati stres in poskrbeti za boljši videz svoje kože, je naslednji napitek kot ustvarjen za vas. Kombinacija edinstvenih sestavin bo poskrbela, da boste skrbi in depresijo dobesedno odplaknili iz sebe. V mešalniku zmešajte:

-          1 jabolko ali hruško,

-          četrt avokada,

-          pest lešnikov,

-          5 bučnih semen,

-          4 suhe dateljne,

-          2dcl ovsenega/pirinega/mandljevega napitka,

-          žličko meskvita v prahu,

-          žličko guarane v prahu, ki bo poskrbela za več energije,

-          6 kakavovih zrn, ki bodo pospešila delovanje vaših telesnih funkcij,

-          žličko presnega kakava v prahu , ki bo okrepil vaš imunski sistem, razstrupil telo in povečal koncentracijo.

 

Če vas je morebiti že skrbelo, da bodo zgornji napitki izboljšali vaše zdravje, vendar pa vam ne bodo podarili vitke linije, vas lahko pomirimo z naslednjim napitkom, ki alkalizira in razstruplja telo, ureja in pospešuje prebavo, krepi imunski sistem, uravnava količino vode v telesu, spodbuja rast in obnovo celic in zmanjšuje težo. V primeru rednega pitja napitka boste lahko po plaži končno hodili z dvignjeno glavo.

-          5 listov špinače ali kakšne druge zelene listnate zelenjave,

-          1 jabolko,

-          1 pomaranča,

-          sok limone

-          2dcl kokosove ali filtrirane vode

-          dodatek lanenih semen za zaščito pred boleznimi,

-          žlička ječmenove ali pšenične trave in

-          žlička alg spirulina ali klorela pa za razstrupljanje in hitrejše topljenje kilogramov.

Sadje in zelenjava bodo poskrbeli za slasten okus napitka, ječmenova ali pšenična trava in alge spirulina ali klorela pa za razstrupljanje in hitrejše topljenje kilogramov.

 

Če ste neprestano utrujeni, pod stresom, vas tare pomanjkanje energije in vaša koža izdaja vaša leta, si lahko vse povrnete s preprostim napitkom iz:

-          1 jabolka ali hruške,

-          četrtine avokada,

-          pesti lešnikov,

-          5 bučnih semen,

-          4 dateljnov,

-          2dcl ovsenega/pirinega/mandljevega napitka,

-          žličke maqui jagod,

-          žličke semen chia,

-          žličke kakava v prahu ali 6 kakavovih zrn,

-          žličke mace v prahu  

-          pol žličke guarane v prahu.

 

Vsi tisti, ki morate pred poležavanjem na toplem soncu opraviti še nekaj izpitov, ali pa morate ohraniti zbrane misli in vzdrževati visoko raven energije, ter kar se da zmanjšati motnje živčnega sistema in stres, boste zagotovo uspešni z napitkom iz:

-          polovice banane,

-          pesti zmrznjenih borovnic,

-          žličke maqui jagod,

-          četrtine avokada,

-          4 polovičk orehovih jedrc,

-          žlička  semen chia,

-          žlička kakava v prahu ali 6 kakavovih zrn,

-          žlička ašvagande v prahu

-          2 dcl ovsenega/pirinega/mandljevega napitka.

Morda se vam zdi vsebnost vam tujih sestavin v receptih popolnoma nepotrebna in nekoliko čudna, vendar pa je ravno vsebnost omenjenih sestavin tista, ki poskrbi za odpravljanje nelagodnih simptomov in težav ter telesu zagotovi vse sestavine, ki jih v teh pomladno-poletnih dneh še kako potrebujemo.