Če se počutite napihnjeni, vaš trebuh pa je na pogled takšen, kot da bi pogoltnili balon, vam verjetno zastaja voda v telesu. Ko napihnjenemu trebuhu dodamo še videz zabuhlega obraza, otekanje nog in rok, nezmožnost izgube telesne teže, bolečine v sklepih ter pomanjkanje energije, pa skoraj zagotovo vemo, da je za naše težave kriva odvečna voda v telesu.

Si želite shujšati pa kljub telovadbi in spremembi prehrane ne gre? Morda je čas, da posežete po Syleance Silhouette tabletah za izločanje odvečne vode.

KAJ PRAVZAPRAV POMENI ZASTAJANJE VODE V TELESU?

Kadar se tekočina iz telesa in tkiv ne izloča pravilno, govorimo o zastajanju odpadne vode v telesu. To zastajanje je lahko lokalizirano na posamezen del telesa, kot so npr. roke, noge ali obraz, lahko pa gre za generalno zastajanje vode po celem telesu.

KATERI SO NAJVEČJI KRIVCI ZA ZASTAJANJE VODE V TELESU?

Velikokrat se z zastajanjem vode srečujejo ženske pred in med menstruacijo, v menopavzi ali pa zastajanje vode povzročijo kontracepcijske tabletke. Drugi razlogi za zastajanje vode pa so lahko še dolgotrajno sedenje ali stanje na mestu, visok vnos soli, kronična venska prepustnost, pomanjkanje posameznih hranil (npr. beljakovin in vitamina B1), pa tudi uživanje nekaterih zdravil, kot je npr. zdravilo za regulacijo visokega krvnega pritiska.

KAJ LAHKO NAREDIMO, DA ZASTAJANJE VODE PREPREČIMO?

Zastajanje vode je lahko znak za težave s srcem, ledvicami ali jetri, zato pri resnejših težavah z zastajanjem vode obiščite zdravnika!

Ironično, je lahko za zastajanje vode v telesu, največkrat kriva prav nezadostna količina vode. S pitjem zadostne količine nesladkanega čaja ali vode, boste telesu pomagali, da se bo očistilo toksinov, ki se v zastali vodi nabirajo.

Pravilna prehrana lahko delno pomaga, vsekakor pa vam samo sprememba prehrane ne bo zagotovila ravnega trebuha. Vsekakor je za hitrejšo odpravo zastajane vode priporočeno uživati več beljakovin, manj soli in sladkorja. Pred obrokom si pogosteje privoščite banano, ki zaradi vsebnosti kalija pomaga pri odpravljanju odvečne vode iz telesa. Zmanjšajte pitje kave, pravega čaja in alkohola, ki telo dodatno dehidrirajo. V obroke vključujte zelenjavo, raje posegajte po polnozrnatih ogljikovih hidratih, ki se presnavljajo počasneje, priporočen pa je tudi dodaten vnos magnezija.

Priporočena je tudi vsakodnevna telovadba. Vsaj 20 minut gibanja na dan, bo skupaj s pitjem zadostne količine vode, bolj zdravo prehrano in jemanjem 1 tablete Syleance prehranskega dopolnila zjutraj s kozarcem vode in 1 tablete s kozarcem vode med kosilom, zagotovo pomagalo pri odpravi težav z zastajanjem vode. Imeli boste več energije, napihnjenostjo, nihanje telesne teže in celulit pa bosta stvar preteklosti.

SYLEANCE SILHOUETTE ZA IZLOČANJE ODVEČNE VODE

Pospešite delovanje limfe in se znebite zastale vode iz telesa s pomočjo naravnih drenažnih tablet Syleance Silhouette za izločanje odvečne vode!

Izvlečki višnje in bezga omogočata naravno pomoč pri odpravi odvečne, zastale vode v telesu in olajšanja. Prav tako predstavljata odlično pomoč pri odpravi celulita in hitreje doseženim rezultatom pri hujšanju.