Pred vrati so končno lepi, poletni dnevi, ko vse kar sije od lepote, ki jo vzbuja sonce. Na obrazih ljudi je opaziti več nasmeškov kot sicer, vodna gladina se kopa v soncu, okna se bleščijo od tolikšne svetlobe, naša telesa pa se zapeljivo svetijo. Poletje je čas, ko imamo na sebi le malo ličil, saj takrat obraz počiva. Naši lasje so običajno zapeljivo spuščeni in rahlo posvetlijo – vsi omenjeni znaki kar vpijejo po pozornosti. Žal se zadnje čase vse pogosteje dogaja, da naši lasje poleti niso le privlačno lesketajoči, kot naj bi bili, ampak žimasti, suhi, razcepljeni in poškodovani.

Lasje

Posledica omenjenega ni le naša krivda, saj na zdravje naših las močno vplivajo zunanji dejavniki, kot so izpostavljenost slabemu vremenu, pretirani vlagi in pa onesnaženosti zraka. Čeprav se trudimo poleti kar največ časa preživeti na morju pa žal tudi slana vodi ni ravno naš zaveznik. Naši lasje se v času poletja tako velikokrat poškodujejo in izgubijo svoj lesk, čemur pa se lahko izognemo na čisto preprost način: z uporabo izdelkov za zdrave lase. Nekateri srečneži se lahko kljub vsem zgoraj naštetim dejavnikom izognejo poškodovanim lasem, saj jih je narava obdarila z obilico genov, ki sproti obnavljajo poškodbe, vendar pa drugi nimamo take sreče. Slednji se moramo zateči k številnim preparatom, kot so kapsule proti izpadanju las, tablete za večjo moč las, serum proti izpadanju las, keratin za večjo vitalnost las ali celo morski kolagen za povrnitev vitalnosti las. Če se vam omenjena ponudba zdi zastrašujoča in ne veste, kateri izdelek bi izbrali, lahko uberete lažjo pot in si omislite kar komplet proti izpadanju las. Če vaši lasje morda niso ravno zelo poškodovani, vseeno pa bi jim radi priskrbeli nekaj nege, lahko svojo kozmetično zbirko obogatite še s šamponom za barvane lase, ki vsebuje veliko karitejevega masla, ki bo poskrbel, da bodo vaši lasje zasijali v vsej svoji lepoti, barva vaših las pa bo v sijajni formi kar najdlje. V primeru, da vam karitejevo maslo ni najbolj pogodu, ne skrbite, saj lahko izbirate tudi med zeliščnim šamponom, ki vsebuje aloe vero ali med šamponom proti izpadanju las, ki bo obogatil vaše lasne korenine in jim poklonil obilico zdravja.

Za konec smo prihranili najslajše: če morda niste vedeli, se v kakavovem prahu skriva ogromno vitaminov in mineralov, ki krepijo lase in jih ohranjajo zdrave, zato lahko sedaj ob uživanju kakava brezskrbno zaprete oči in se prepustite sladkobi, ki jo prinaša zavedanje, da z uživanjem te božanskosti delate tudi nekaj dobrega za svoje lase in nohte. Pa dober tek!