Vse več se govori o skrivnostnem čaju Pu'erh nenavadne barve in nenavadnega okusa. Cenjen je predvsem zaradi mnogih zdravilnih lastnosti in shujševalnega učinka.

Pu'erh je pravi čaj, ki se v veliki meri razlikuje od ostalih vrst pravega čaja (zeleni, črni, beli, rdeči). Ima nenavaden zemeljski okus in kompleksno aromo. Za razliko od drugih čajev kvaliteta pu'erh čaja z leti narašča, podobno kot pri vinu. Izhaja iz kitajske province Yunnan, kjer ga pijejo že več kot 1700 let. Proces pridobivanja pu'erh čaja je ustrezno kompleksnejši kot pri drugih čajih. Vse vrste pravega čaja se pridobiva iz iste rastline - čajevca, razlike med njimi pa nastanejo med procesom obdelave. Za pripravo pu'erh čaja naberejo liste čajevca in jih posušijo. Listi so nato naravno fermentirani. Posebnost tega čaja je, da nato prestane če proces postfermentacije, pri katerem ga cepijo z mikroorganizmi.

Pu'erh ima mnoge pozitivne učinke na zdravje, zaradi česar je izjemno cenjen in priljubljen. Pospešuje namreč razstrupljanje telesa, krepi imunski sistem, znižuje krvni tlak in uravnava prebavo. Vsebuje zelo veliko antioksidantov, ki zavirajo proces staranja in se borijo prosti prostim radikalom v telesu. Pozitivno vpliva na srce in ožilje, preprečuje mašenje žil ter nastanek srčnega infarkta. Poleg tega je učinkovito sredstvo za hujšanje in topljenje odvečnih maščob, zaradi česar postaja znan tudi v zahodnem svetu.