Če imate težave z zastajanjem vode v telesu, bi morali v svojo redno prehrano vključiti živila, ki so naravni diuretiki. Ti pomagajo izgubiti odvečno težo, ki je posledica zastajanja vode. Diuretiki imajo tudi drugi blagodejne učinke na telo, pomagajo namreč pri razstrupljanju telesa in pri zdravljenju edemov.

Najpomembnejši naravni diuretiki so:

1. Lubenica: Lubenica vsebuje zelo veliko vode in pomaga telesu izločiti odvečno vodo.

2. Paradižnik: Visoka vsebnost vode v paradižniku spodbudi ledvice, da sprostijo več tekočine, s tem pa telo hitreje izloči strupe iz telesa.

3. Kumare: Kumare so bogate z minerali kot sta žveplo in silicij, ki spodbujata delovanje ledvic in izločanje vode.

4. Zelena solata: Visoka vsebnost vode pospešuje izločanje vode, železo in magnezij pa pomagata izničiti maščobne celice.

5. Zeleni čaj: Zeleni čaj se uporablja kot diuretik v tradicionalni kitajski medicini zaradi visoke vsebnosti kofeina. Če vam ni težko spiti nekaj skodelic dnevno, je odlična izbira.

6. Brusnice: Brusnični sok je eden izmed najbolj učinkovitih diuretikov, prav tako pa se uporablja pri zdravljenju edemov. Raziskave so pokazale, da pomaga zdraviti tudi vnetja sečil pri ženskah.

7. Ovseni kosmiči: Ovseni kosmiči so idealen jutranji obrok. Vsebujejo mineral silicij, ki deluje kot diuretik.

8. Peteršilj: Peteršilj je mil diuretik, toda pomaga pri izločanju strupov iz ledvic. Prav tako je zelo okusen dodatek k pripravljenim jedem.

9. Šparglji: Šparglji vsebujejo asparagin, ki spodbuja delovanje ledvic in prekrvavljenost telesa.

10. Brokoli: Brokoli pomaga spodbujati delovanje ledvic in trebušne slinavke.

11: Hren: Korenina hrena vsebuje zelo veliko C vitamina in ima diuretičen učinek.

 

Povezani izdelki: Zadrževanje vode