14. novembra obeležujemo mednarodni dan sladkorne bolezni, oziroma diabetesa. Luč sveta je ugledal leta 1991, saj so želeli zdravstveni strokovnjaki na ta način opozoriti na čedalje večje število bolnikov s to boleznijo. Dan je vsako leto posvečen drugi temi s področja sladkorne bolezni, zato je 14. novembra v skoraj vseh državah sveta zagotovo moč najti veliko seminarjev, predavanj in delavnic, ki opozarjajo na porast te razširjene bolezni in nas osveščajo o njenem učinku na naša življenja.

Izbira datuma ni bila naključna, saj 14. november obeležuje rojstni dan Fredericka Bantinga, ki je bil pobudnik ideje s pomočjo katere so leta 1922 odkrili inzulin. V znak praznika se mnogo držav odloči, da bodo na ta dan določene zgradbe osvetlili z modro barvo in tako pokazali ozaveščenost o tej nevarni bolezni. 

Sladkorna bolezen je ena izmed najpogostejših sodobnih bolezni, ki je lahko ob nepravilnem (ne)zdravljenju tudi usodna, zato je zelo pomembno, da uporabljamo izdelke s katerimi lahko bolezen omilimo in pravilno zdravimo. Najpomembneje je, da redno merimo raven sladkorja v krvi in tako skrbimo za svojo ozaveščenost glede napredka bolezni. Če boste običajni čaj, ki ga pijete zamenjali s čajem za uravnavanje holesterola in sladkorja v krvi ne boste prav nič trpeli, hvaležno pa vam bo tudi vaše zdravje. Priporočljivo je tudi jemanje prehranskih dopolnil, kot sta pšenična trava v kapsulah in prahu, ki bo poskrbela za vnos ustrezne energije in dobro počutje.

Za ukrotitev sladkorne bolezni je potrebno tako malo, zato bi bilo škoda, da bi za vašo ignoranco plačalo zdravje. Ozavestite se, upoštevajte nasvete zdravnikov, nadzorujte svoj krvni sladkor in se v znak ozaveščenosti oblecite v modro, navsezadnje so že Smrkci vedeli, da je to najbolj smrkastična barva.