Veste kaj je Konjak? Zagotovo ste že slišali za alkoholno pijačo, ki je znana po svoji oranžkasto-rjavi barvi in značilnem okusu, vendar pa imamo sami v mislih popolnoma drugačno stvar. Konjak je namreč tudi korenina rastline, ki ji rečejo tudi azijski konjak, in ki vsebuje zelo zdravilno snov glukomanan. Morda vam je sedaj malce bolj jasno o čem govorimo in ste se morebiti spomnili oglasov, katerih glavni igralec so ravno kapsule iz te blagodejne rastline, ki je novost v svetu diet in hujšanja in obljublja neverjetne rezultate.

Konjak

Ne, Konjak Glukomanan ni le še ena izmed muh enodnevnic, ki bo nekaj časa prevladovala na raznih portalih za hujšanje in v nočnih omaricah lepe postave željnih osebkov. Za razliko od precejšnjega števila izdelkov za hujšanje, ki obljubljajo mnogo, učinkujejo pa nič, je Konjak Glukomanan resnično drugačen. To čudo narave je edino prehransko dopolnilo za zmanjševanje telesne teže, ki ga je po novi evropski zakonodaji odobrila EFSA (European Food Safety Authority). Ob energijsko omejeni prehrani učinkovito prispeva k zmanjšanju telesne teže, v veliki meri pa prispeva tudi k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi. Se vam zadnji stavek sliši znan? Je že res, da mnogi ponudniki izdelkov za hujšanje na tovrsten način oglašujejo skoraj vse izdelke, ki povečini sploh niso učinkoviti, vendar pa boste z jemanjem kapsul Konjak Glukomanan kaj hitro prišli do drugačnega sklepa. Na trg je namreč končno prišel izdelek, ki ne le obljublja, vendar svoje obljube tudi izpolni! Glukomanan v vodi nabrekne in lahko poveča svojo prostornino do petdesetkrat, kar pomaga organizmu hitro in učinkovito ustvariti občutek sitosti brez vnosa kalorij ter tako vpliva na apetit, prav tako pa tudi veže maščobe in preprečuje njihovo presnovo, zato se kilogrami z njegovo pomočjo kar topijo.

Glukomanan je naravno hranilo, sestavljeno izključno iz vlaknin in povsem brez kalorij, poleg tega pa tudi ne vsebuje maščob, sladkorja, škroba ali beljakovin in se ne prebavi. Zaradi njegovih izjemnih učinkovin ga v azijski kuhinji uporabljajo že stoletja, vendar pa je pri nas postal šele v zadnjih nekaj letih, saj so morali znanstveniki pred uradnim lansiranjem še potrditi in preizkusiti njegove blagodejne učinke. Morda smo končno odkrili skrivnost Azijcev in odsotnosti njihovih težav s težo?