22. marca nastopi Svetovni dan voda in ob tem dnevu se pogosto zamislimo nad našim ravnanjem z vodo in temnimi napovedmi, ki nam pretijo. Mnogo izmed nas le rahlo skomigne z rameni in pove, da bo vodnih zalog za čas našega življenja popolnoma dovolj, vendar bo naše otroke, ki bodo dočakali čas pomanjkanja vode ravno tako ignorantsko mišljenje na koncu stalo zdravja.

Primanjkuje nam pitne vode, vseeno pa nam grozijo poplave

Zanimivo je dejstvo, da znanstveniki stalno opozarjajo na učinek tople grede in čedalje hitrejše topljenje ledenikov, ki naj bi posledično vodilo k ogromni poplavi svetovnih razsežnosti, hkrati pa stalno poslušamo o pomanjkanju vode v različnih predelih sveta.

Napovedi za prihodnost

Znanstveniki pravijo, da se povodnji še ni bati, vendar pa okoljevarstveniki vseeno že sedaj opozarjajo na naravnost pogubne posledice, ki jih utegne imeti naše zanemarjanje narave. Dejstvo je, da se ozračje segreva, kar pomeni, da bo sčasoma prišlo do usihanja in izhlapevanja čedalje večjih količin vode. Posledično bo tudi filtriranje vode oteženo, saj na voljo ne bo nobenega vodnega vira več. Brez vode ne bodo ostali le ljudje v revnih in sušnih predelih sveta ampak kar vsi. Ker je voda nujna dobrina, ki jo za svoje življenje potrebujejo prav vsa živa bitja, naj bi posledično prišlo tudi do izumiranja živalskih in rastlinskih vrst, ki pravzaprav poteka že sedaj. Nekateri napovedujejo, da naj bi odsotnost vode pripeljala celo do naslednje svetovne vojne.

Tržniki že sedaj iščejo načine, ki bi pripomogli k bolj zelenem planetu in k čistejši vodi, kar jim je delno že uspelo doseči s pomočjo flašk za vodo. Slednje pripomorejo k čistejši in bolj zdravi vodi, saj so narejene iz okolju neškodljivih snovi, ki skupaj z vodo ne reagirajo. Nekatere imajo celo vgrajene filtre, ki poskrbijo, da je vaša voda vedno maksimalno čista in na dosegu roke.

Voda bo nadomestila nafto

Države se dandanes potegujejo za sodčke nafte, katero pa naj bi v ne tako daljni prihodnosti kmalu zamenjala voda. Da bi omenjeno obdobje nastopilo kar najkasneje, moramo opustiti ignorantsko mnenje ter težavam pogledati v oči, saj bomo le tako lahko naredili nekaj, da bo naš planet še naprej ostal zelen.