Se še spomnite časov, ko so bile diete še v zametkih, za ultimativno sredstvo hujšanja pa je veljala žlica jabolčnega kisa na tešče? Po mnogih letih raziskav, neštetih dietnih preparatih in jedilnikih za hujšanje se je izkazalo, da je včasih bolje, da ostanemo na začetku in ne kompliciramo preveč. Na vrhu seznama učinkovitih izdelkov za hujšanje se je namreč spet znašel stari znanec: jabolčni kis.

Zakaj je jabolčni kis tako učinkovit?

Ocetna kislina je glavna sestavina jabolčnega kisa, ki spodbuja izgubo kilogramov, saj preprečuje nabiranje vode, telesne maščobe in nezdravih maščobnih oblog na ledvicah. Slednje je mogoče zaradi vsebnosti encimov in dobrih bakterij, ki pospešujejo razgradnjo snovi in tako spodbujajo delovanje telesnih funkcij. To so dokazale tudi različne študije Centralnega raziskovalnega inštituta na Japonskem, ki so pokazale, da le 15 ml jabolčnega kisa ali ena kapsula prehranskega dopolnila dnevno prispeva k opaznemu zmanjšanju obsega pasu in lajšanju mnogih zdravstvenih težav.

Zakaj uživati jabolčni kis?

Mišljenje, da je jabolčni kis primeren le za tiste, ki jih mučijo odvečni kilogrami, je več kot zmotno, saj dokazano pomaga tudi pri:

1. Izboljšanju prebave: jabolčni kis je naravno antibakterijsko sredstvo, ki uničuje škodljive bakterije v črevesju, ki povzročajo drisko in druge črevesne težave.

2. Višji ravni kisika v krvi: kislina v kisu pomaga k sproščanju večje količine železa iz zaužite hrane. Več železa v krvi prispeva k boljši razporeditvi kisika v telesu, zaradi česar se izboljša zdravje kože in pospeši obnova celic, kar prispeva tudi k mlajšemu videzu.

3. Izboljšanju videza las: kis tudi preprečuje nastanek prhljaja in drugih kožnih bolezni, saj se ponaša z mnogimi antimikrobnimi lastnostmi. Ob redni uporabi pomaga tudi k lepšemu lesku in videzu las.

4. Zmanjšanju ravni sladkorja v krvi in uravnavanju hormonov: uživanje jabolčnega kisa pred obrokom pomaga k boljši pretvorbi beljakovin v aminokisline. Te pa so sestavni del mnogih procesov, vključno s hormonskim ravnovesjem v telesu, kar močno vpliva na telesno težo in razpoloženje. Le ena kapsula jabolčnega kisa dnevno lahko tako močno izboljša razpoloženje ter koncentracijo in pomaga k večji sprostitvi.

5. Zmanjševanju apetita in koprnenju po hrani: pektin, topna prehranska vlaknina, ki se nahaja v kisu, pomaga k večjemu občutku sitosti, kar pomeni, da lahko s kisom pojemo manj, hkrati pa še izboljšamo prebavo in tako prispevamo tudi k boljši prebavi.

6. Zniževanju holesterola in izločanju odvečne vode iz telesa.

Komu se priporoča jemanje jabolčnega kisa?

Čeprav se jemanje jabolčnega kisa priporoča vsem posameznikom, se je v raziskavah za še posebno blagodejnega izkazal v naslednjih primerih:

- prekomerno težkih ljudeh
- obilnem zastajanju vode v telesu
- težavah s prebavo
- visokem krvnem pritisku
- povišani ravni holesterola
- težavah s kožo in lasmi
- razstrupljanju
- čiščenju telesa po obdobju večjega prenajedanja

Zakaj je jabolčni kis v kapsulah Health Rack prava izbira?

Jabolčni kis znamke Health Rack se nahaja v obliki kapsul, kar bo močno olajšalo uporabo vsem, ki jim okus kisa sicer ni všeč. Raziskave so pokazale, da uživanje vsaj treh kapsul jabolčnega kisa na dan močno izboljša videz kože in las ter znatno prispeva k izgubi kilogramov in izboljšanju prebave, za nameček pa pospešuje tudi odvajanje škodljivih toksinov iz telesa, zato je priporočljiva kura po prenajedanju, še posebno pa po prazničnih dneh. Naše babice so vedele o čem govorijo…