Bliža se poletje, naša koža pa še vedno ne kaže tiste svežine in spočitosti, ki smo ju tako vajeni videti na naših telesih v poletnem času. Ker je bila zima precej ostra, so pošiljke močnega vetra in padavin ranile našo kožo, pa čeprav se nam na prvi pogled morebiti ne zdi tako. Omenjeni zunanji vplivi lahko našo kožo prizadenejo kljub stalni skrbi za telo in obraz, saj se določene kreme in mazila zelo hitro izsušijo, kar lahko vašo kožo poškoduje celo bolj kot pa bi jo v primeru, ko sploh ne bi bili namazani.

Za zdravje vaših las in rok ter nohtov lahko odlično poskrbijobio izdelki iz karitejevega masla in arganovega olja, saj poleg pomirjanja srbečice, razdraženosti in razpokanosti kože do katere lahko pride ob hladnejšem vremenu, zagotavljajo tudi lesk las in obnohtne kožice ter nohtov ter jih hkrati še okrepijo in jim dajo večjo elastičnost. Na policah sta vam na voljo tudi gel za intimno nego in za tuširanje, ki vsebujeta veliko karitejevega masla s katerim boste svoji koži povrnili vlago, ki jo potrebuje, poleg tega pa bo vaša koža tudi videti bolj zdrava, mehkejša in predvsem bolj spočita. V primeru, da bi radi preprečili prezgodnjo staranje, si lahko privoščite tudi razvajanje v obliki karitejeve nočne ali dnevne kreme, neželene podočnjake ali gubice pa lahko odpravite ali pa vsaj močno zmanjšate, kar z uporabo kreme za nego predela okoli oči. Strije na telesu ali razpoke lahko odlično odpravite tudi z uporabo balzama ali kreme.

kariteMorda si mislite, da so zgoraj našteti izdelki spet tisti v seriji izdelkov, ki so le zelo dragi, pomagajo pa ravno toliko kot cenejši izdelki, vendar se motite. Karitejevo maslo je znan vlažilec, ki ga v mnogih kulturah uporabljajo že stoletja, vendar pa je v Evropo našel pot šele pred kratkim. Njegove hranilne sestavine zatrdno pomlajujejo kožo in zavirajo proces staranja, zaradi česar ga dodajajo mnogih kozmetičnim izdelkom.V kombinaciji z arganovim oljem pripomore k lepšemu in mlajšemu videzu zdrave kože ter jo stalno neguje. V primeru, da preizkusite učinke karitejevega masla in arganovega olja boste morda žrtvovali nekaj evrov, vendar pa vam bo vaša koža slednje povrnila v desetkratni meri.