Hoodia je čudežna rastlina na področju hujšanja. Ljudje po vsem svetu poročajo o odličnih rezultatih shujševalnih diet z njeno pomočjo, čeprav so pred tem že skoraj obupali. V čem je skrivnost te nenavadne rastline?

Bodičasta Hoodia izvira iz Južne Afrike, s področja puščave Kalahari. Sodi med sukulente, kaktusom podobne rastline, ki potrebujejo zelo malo vode in rastejo v izjemno sušnih razmerah. Zrastejo do 1 metra v višino in imajo velike nežno obarvane cvetove z močnim vonjem. Med domačini je znana po imenom  "Namibijska kraljica", saj jo tamkajšnji lovci že stoletja uporabljajo za zmanjšanje apetita na svojih pohodih v puščavo.

V svoji oddajo jo je gostila tudi že Oprah Winfrey! Navdušenje nad Hoodio se je pravzaprav začelo, ko je britansko podjetje začelo raziskovati njene učinke in izoliralo posebno sestavino, ki so jo poimenovali P57. Več kliničnih študij je pokazalo, da čista posušena Hoodia odlično pripomore k hujšanju. Prostovoljci v poskusu so opazili, da so zmanjšali vnos hrano za polovico (približno 2000 kalorij manj) in izgubili kar nekaj odvečne maščobe.

 

Povezani izdelki: Hoodia