Verjetno obstajajo le redki med nami, ki še niso slišali za hialuronsko kislino. Gre za vse bolj zaželeno sestavino številnih negovalnih izdelkov za kožo obraza in telesa. Pa veste, da poleg tovrstnih krem in serumov za obraz obstajajo tudi prehranska dopolnila, ki kožo “hranijo” od znotraj?

Hialuronska kislina je dobrodejna predvsem pri vzdrževanju bleščeče, voljne in gladke kože. Svež, mladosten in zdrav videz kože s pomočjo te “super” sestavine je možen ravno zaradi njene izjemne sposobnosti zadrževanja več vode kot je tega zmožna katera koli druga molekula v celicah!

Kaj je hialuronska kislina in kako deluje?

Četudi se na prvi mah sliši nekoliko “nevarno”, gre za telesu lastno sestavino, ki jo proizvaja samo. “Kislina” v tem primeru ne pomeni nič škodljivega. Ravno nasprotno: gre za glukozaminoglikan, ki se v organizmu nahaja v sklepni maži, steklovini (prozorna substanca v leči za očesom), hrustancu, steni krvnih žil in popkovnici. Igra pomembno vlogo pri podpori kolagena, zadržuje vodo v celicah ter tako koži omogoča elastičnost, napetost in bolj svež videz.

Prednosti jemanja hialuronske kisline

1. Vlaženje izušene, suhe in zrele kože

Suha koža, prhljaj, na videz upadli napihnjeni podočnjaki, upadle ustnice in ličnice in pojavnost globljih gub so največkrat rezultat zrelejše kože, ki v celicah ni več sposobna zadrževati toliko vode kot nekoč. Poleg staranja pa na kožo suhost kože vplivajo tudi posamezne hormonske spremembe v telesu in zunanji dejavniki, kot so izpostavljenost UV žarkom, onesnažen zrak ter suhi (ogrevani) prostori.

Hialuronska kislina lahko znatno pomaga pri vseh zgoraj naštetih razlogih za izsušenost kože, saj v celicah zadrži več vode kot katera koli druga molekula. Tako pomaga koži, da je bolj napeta, mešički pod očmi manj povešeni in gubice navlažene ter zato tudi manj vidne. Tisti, ki trpijo za hudo izušenostjo kože velikokrat pohvalijo učinke hialuronske kisline, saj postane koža z njeno pomočjo veliko bolj voljna, gladka in elastična.

2. Manj vidne gube

Kot rečeno, hialuronska kislina zmanjšuje izgubo vode v epidermisu (povrhnjici) in na ta način zmanjšuje vidnost obraznih linij in gub.

Ker je učinek serumov in krem s hialuronsko kislino viden šele po kakšnem mesecu redne uporabe, so vse bolj priljubljena tako imenovana polnila hialuronske kisline, ki se vbrizgajo pod kožo na “prizadetih” mestih. Takšna metoda učinkuje hitreje in za dalj časa, gre pa seveda za precej drag postopek, ki ga za vzdrževanje videza velja redno ponavljati, saj se tudi vbrizgana hialuronska kislina sčasoma razgradi. Kar se tiče krem in serumov, je pa tako: za optimalne rezultate je dobro poiskati takšne, ki vsebujejo nizko molekularno hialuronsko kislino, ki prodre skozi poroženelo plast in vlago v epidermisu veže dolgotrajno in hitreje ter nadomesti vse primanjkljaje vlage v koži. Tako nalepka z napisom “hilauronska kilina” na izdelku še zdaleč ni dovolj.

3. Pomaga pri celjenju kožnih oteklin, opeklin in ranic

Poleg preprečevanja suhosti kože in znakov staranja, se hialuronska kislina izkaže za zelo hvaležno tudi pri hitrejšem celjenju ranic, opeklin in celo ugrizov, saj poškodovano tkivo vzdržuje dodobra navlaženo

Hialuronska kislina iz francoskega Yves Ponroyja

Hialuronska kislina znatno pomaga koži, ki je dnevno izpostavljena neželenim dejavnikom, kot so vročina, mraz, smog in sončno sevanje. Če je koža predolgo izpostavljena tem dejavnikom, lahko te posledice vidimo kot staranje kože. S starostjo koža izgublja sposobnost zadrževanja vode v epidermisu in v telesu se začnejo dogajati hormonske spremembe, ki se rade odražajo na suhi in zato gubam naklonjeni koži.

1 kapsula vsebuje 100 mg hialuronske kisline, 48 mg izvlečka acerole (od tega 12 mg vitamina C, kar predstavlja 15 % priporočenega dnevnega vnosa) in 15 μg selena, kar predstavlja 90.9 % priporočenega dnevnega vnosa.

Kožo pomladite, zaščitite in navlažite od znotraj - s kapsulami Hialuronske kisline Yves Ponroy.

Hialuronska kislina