Flaška Eau good z aktivnim binchotan ogljemNa svetu vsako leto napolnimo več kot 22 milijard plastenk vode. Ne samo, da proizvodnja, transport in skladiščenje plastenk predstavljajo velik stres za okolje, večine plastenk na koncu ne recikliramo, plastika, iz katere so narejene, pa je lahko potencialno zdravju škodljiva. Nekatere plastenke namreč ob izpostavljenosti sončni svetlobi ali pri staranju v vodo spuščajo težke kovine, kot je na primer antimon, oziroma spojine, kot so BPA, DEHP in stiren. Te kemikalije povzročajo glavobole, motnje v hormonskem ravnovesju, špekulira pa se tudi, da imajo karcinogene lastnosti.

Voda v plastenkah je uporabna na področjih, kjer čiste pitne vode ni ali pa ob večjih naravnih nesrečah, ki onemogočijo normalno oskrbo s pitno vodo. Vsekakor pa ustekleničena voda ni primerna za tako množično uporabo, kot jo poznamo danes. Zaradi agresivnega oglaševanja in praktičnosti pijemo vodo iz plastenk tudi takrat, ko to ni najbolj upravičeno. Pitje vode iz plastenk ni ekonomično, saj je embalirana voda tudi do 200-krat dražja od vode iz pipe, poleg tega pa večinoma ni boljše kvalitete.

V londonskem studiu kolektiva Black+blum so odločeni, da bodo pomagali omejiti porabo embalirane vode in s tem prispevati k manjšemu onesnaževanju okolja in skrbi za zdravje potrošnikov. Njihova oblikovno dovršena flaška Eau good namreč ne vsebuje nevarnih kemikalij, ki bi ogrožale vaše zdravje, in je namenjena večkratni uporabi. Dodan ji je tudi filter iz binchotan aktivnega oglja, ki nase veže klor iz vode in vodi doda minerale. Zaradi tega je voda boljšega okusa, ker pa poleg tega še nevtralizira njeno kislost, je primerna za lajšanje zakisanosti organizma. Zakaj bi torej kupovali drago embalirano vodo, če lahko pijemo dobro in zdravo vodo kar iz pipe? Vodo samo natočimo v flaško Eau good z binchotan ogljem in pustimo delovati vsaj 1 uro (za najboljše rezultate pa pustimo flaško v hladilniku čez noč) in že imamo na voljo svežo, okusno in zdravo pitno vodo, ki je povrhu vsega še zelo poceni.

Želiš prihraniti s tem, da se znebiš nepotrebnih stroškov? Želiš piti vodo, ki je boljšega okusa in je boljša za tvoje zdravje? Naroči flaško Eau good z binchotan aktivnim ogljem.

Oglejte si tudi spodnji video, ki prikazuje delovanje flaške Eau good in binchotan aktivnega oglja.