Med očiščevalnim programom so se posamezniki znebili tudi do 9 kilogramov odpadnih snovi iz črevesja! Fascinantno, kajne? Samo predstavljajte si to olajšanje.

Razlika med prebavo in presnovo

Prebava, ki je lahko mehanska ali kemična, pomeni, da naše telo hrano razgradi do te stopnje, da lahko preide v kri. S presnovo pa navadno imenujemo proces pretvorbe hranil v našem telesu. Prebava poteka od ustne votline, žrela in požiralnika do želodca, kjer večinoma še vedno poteka mehanska prebava - drobljenje hrane. Glavni del prebave poteka v tankem črevesju - kemična razgradnja živil in njihova absorpcija.

Čas prebave

Čas prebave je v veliki meri odvisen od posameznika in zaužitih živil. Različna hrana potrebuje za razgradnjo različne encime. Zato poteka različno dolgo. Sveže stisnjeni sokovi se bodo prebavili v približno 20 minutah, za prebavo žitaric ali stročnic pa bomo lahko potrebovali tudi več kot 3 ure.

Kolikokrat na stranišče?

Strokovnjaki pravijo, da je optimalno iztrebljati 2 do 3-krat dnevno. Z zdravim delovanjem prebavil bi morali stranišče obiskati že po uri zaužitega obroka. 

Če ne hodimo redno na blato, se nam lahko v črevesju začnejo nabirati odpadne snovi, ki se vsrkavajo v telo. To se lahko odraža v nabiranju odvečnih telesnih maščob, izčrpanosti, nezmožnosti koncentracije itd.

Ko so prebavila preobremenjena oz. “zamašena”

Če je črevesje “zamašeno” z blatom, polnim odpadnih snovi, ki se držijo črevesnih sten, se počutimo zaprte, zato naše telo vseh hranil ni sposobno vsrkavati enako dobro. To nas utrudi, pravzaprav izčrpa - da ne omenjamo pomanjkanja energije, nezmožnosti izgube odvečnih kilogramov in zanič počutju. S takšnim črevesjem se tudi težko gibamo, osredotočamo, naš imunski sistem pa je lahko oslabljen.

Črevesje, ki je polno odpadnih snovi postane »strupeno«, kar pomeni, da se skozi kri lahko vsrkajo toksini.

Zakaj očistiti črevesje?

Z ustreznim čiščenjem črevesja bomo:

- odstranili vso odpadno blato iz telesa,
- počutili se bomo naravnost olajšano, lažje
- črevesje bo lahko končno optimalno vsrkalo vsa hranila (vitamine, minerale ostala mikrohrannila), ki jih potrebujemo za - - dobro delovanje telesa,
- okrepili bomo imunski sistem,
- močno zvišali raven energije,
- telesu bomo omogočili ustrezen “uvod” v dieto ali športne aktivnosti.

Zahvaljujoč pravemu pristopu - zaužitju dobrih živil, ustreznim prehranskim dopolnilom, čiščenju črevesja in telesni vadbi, lahko prebavila očistimo, predvsem pa vzdržujemo zdravo in optimalno delujoče črevesje.

Zelo pomembno je, da se lotimo čiščenja črevesja čimbolj naravno, predvsem pa pri tem ne uporabljamo agresivnih metod, ki ne prinesejo nič dobrega za telo, še več, stanje lahko poslabšajo s kopico neželenih stranskih učinkov.

Takšen primer so odvajala brez hranilnih vrednosti. Ta bodo sicer pospešila čas prebave in olajšala odvajanje blata, a dolgoročno zasvojila telo. Povedano z drugimi besedami: brez njih ne boste mogli več normalno odvajati blata.

Nekateri so mnenja, da gre pri čiščenju črevesja za osnovno higieno telesa. Se strinjate?

Kaj pa bakterije?

Od vseh mikroorganizmov, ki prebivajo v ali na našem telesu, jih kar 99 %  živi v črevesju. Znanstveniki čedalje bolj ugotavljajo, da imajo najverjetneje črevesne bakterije veliko večjo vlogo pri fizičnem in psihičnem počutju, kot smo morda mislili še nedavno nazaj. Vse bolj jasna postaja povezanost med delovanjem črevesnih bakterij in razvojem številnih alergij, duševnih težav, novih bolezni in celo debelosti.

Znanost vse bolj potrjuje, da bi se lahko z zdravo črevesno mikrobioto izognili mnogim zdravstvenim težavam in zaživeli bolj kakovostno, zdravo in srečno življenje!

Črevesna mikrobiota predstavlja kar 70 % celotnega imunskega odziva. V okviru tega ne govorimo zgolj o črevesnih vnetjih, ampak tudi o vnetjih dihal, srčno-žilnem sistemu, diabetesu in kroničnih vnetnih boleznih srca. Z ustrezno delujočo črevesno mikrobioto lahko vplivamo na preprečevanje vrste zdravstvenih težav.

V zadnjem času se vse več govori tudi o vplivu črevesne mikrobiote na videz in zdravje kože. Za tak vpliv naj bi bil še posebej zaslužen kultiviran bakterijski sev Lactobacillus acidophilus. Ta naj bi vplival na čistočo kože (manj aken) ter izboljšal občutljivost kože s preprečevanjem njene izušenosti - kar je pomemben faktor pri ohranjanju bleščeče, polne in zdrave kože.

Ena izmed mnogih študij, ki dokazujejo izboljšanje spomina in zmanjšanje tesnobe, je študija, ki so jo izvedli na Univerzi v Corku. Raziskovalci so na vzorcu zdravih odraslih moških dognali, da je dnevni vnos probiotikov v obliki prehranskega dodatka (v kapsuli) vplivala na zmanjšanje tesnobe in izboljšala spomin.  

Paket zdravo črevesje je preverjena pot - zakaj?

Za vse, ki si želijo iz črevesja in črevesnih sten odpraviti odpadne snovi ter s tem odpraviti težave s črevesjem, neredno prebavo, vetrove, splošne težave s presnovo, okrepiti odpornost (imunski sistem), začeti z dieto, si zagotoviti vzpostavitev zdrave črevesne mikrobiote in optimalno gibanje črevesja.

Paket: Zdravo črevesje vsebuje 20 BiOrigine ampul za čiščenje črevesje in 16 probiotičnih kapsul Enteroflore za 8 dnevno intenzivno vzpostavite zdrave črevesne mikrobiote.

Vzpostavitev zdrave prebave in čistega črevesja še nikoli ni bila preprostejša:

1. Prvih 20 dni očistite črevesje z ampulami BiOrigine: Vsako jutro vzemite 1 ampulo, ki jo lahko jemljete samostojno ali pa skupaj s kozarcem vode.

2. Po končanem čiščenju črevesje nadaljujte 8 dni s probiotičnimi kapsulami EnteroFlore:  2 kapsuli dnevno in sicer eno pred jutranjim in eno pred večernim obrokom. Skupaj 8 dni.


Med očiščevalnim programom so se posamezniki znebili tudi do 9 kilogramov odpadnih snovi iz črevesja! Fascinantno, kajne? Samo predstavljajte si to olajšanje.