Raziskave so pokazale, da smo pri spoznavanju novih ljudi, poleg očitnih vizualnih točk, najbolj pozorni na nasmehVsakemu izmed nas, se je že kdaj ustavil pogled na bleščeče belih zobeh, postavljenih v lepo ravno linijo. Izgledajo čudovito, se strinjate? So morda vaši zobje daleč od tega prizora?

Razlogov, zakaj vaši zobje izgubljajo belino, je več:

- Poleg kože, se z leti starajo tudi naši zobje. Z leti zobje zaradi različnih vplivov postajajo vedno bolj rumeni ali sivkasti, na njih pa se začnejo pojavljati tudi različne razpoke.

- Kajenje. Če kadite, ste zagotovo izgubo beline že opazili. Nikotin na vaših zobeh pušča sledi, ki škodijo belini vaših zob.

- Preveč naravnih sokov iz citrusov. Zobna sklenina je zelo občutljiva na pH citrusov. V kolikor takšno sadje uživate v prevelikih količinah, lahko pH citrusov zobno sklenino celo poškuduje.

- Preveč kave ali vina. Nekatere pijače s časom obarvajo naše zobe. Temu se izognete tako, da si po uživaju teh pijač usta izperete z vodo.

Obstaja kakšen recept?

Recept, kako do zdravih in lepih zob, ni nobena skrivnost. Vsi vemo, da je pomembno redno čiščenje zob z zobno ščetko in zobno nitko, obiskovanje zobozdravnika, veliko vlogo pa igra tudi pravilno izbrana prehrana.

Sledite vsem tem navodilom, vaši zobje pa so vseeno iz dneva v dan bolj rumeni?

Na policah trgovin lahko najdete veliko izdelkov za domače beljenje zob. Od različnih praškov, zobnih past, svinčnikov in podobno, ki imajo velikokrat precej zasoljene cene.

Prašek za beljenje zob si lahko pripravite tudi doma. Vse kar potrebujete je žlička vodikovega peroksida in žlička sode bikarbone. Tema dvema sestavinama nato dodate vodo in nastala bo nekašna pasta, ki jo lahko uporabljate vsaj 2x tedensko namesto običajne zobne paste. Počasi boste začeli opažati, da se vašim zobem vračata belina in sijaj.

Lahko pa se odločite za enostavnejši način - aktivno oglje v prahu iz kokosovih lupin, ki obljublja rezultate že po prvem ščetkanju. Gre za popolnoma naraven izdelek brez peroksidov, umetnih belil in ostalih agresivnih sredstev. Ščetko enostavno zmočite pod vodo, pomočite v prah, ščetkate 2 minuti in izperete. Brez skrbi, prah se popolnoma izpere in za sabo pusti bleščeče bele zobe. Organski prah Glory Smile ima dodan okus poprove mete, ki poleg svojih razkuževalnih lastnosti poskrbi še za svežino.Poskrbite za belino svojih zob, saj veste: Vsak dober dan se začne z nasmehom!