Če ste do sedaj poznali izvleček mesnatih listov aloe vere zgolj kot sredstvo za nego kože, njeno vlaženje, ublažitev ekcemov, opeklin in aken, je čas, da jo začnete uživati še na drugačen način.

To, da je zlata vredna, kadar govorimo o negi in zaščiti kože, je že jasno. Toda aloa vera v resnici blagodejno vpliva na mnogo več, kot si mislimo.

Ste vedeli, da sok, ki se skriva v listih blaži astmo, želodčne rane, deluje kot naravno odvajalo, ureja prebavo in kaže blagodejne učinke pri sladkornih bolnikih.

Fascinanten podatke pravi, da aloe vera vsebuje kar 75 aktivnih hranil kot so: minerali (kalcij, selen, krom, magnezij, kalij, cink …), vitamini (A,C,E vitamin B12, folna kislina …), encimi, saharidi, amino kisline (od 22, kar 8 esencialnih) ...

Na trgu se pojavlja vedno več prehranski dopolnil, ki vsebujejo izvlečke aloe vere. Eden izmed bolj popularnih je gotovo sok aloe vere.

To niti ne preseneča, če vemo, da sok aloe vere  blagodejno vpliva na:

-Prebavo, zlasti lajša odvajanje pri zaprtosti

-Želodčne bolečine in kislino

-Zakisanost telesa

-Občutek napihnejnosti

-Možganske funkcije in naše splošno počutje

-Regulacijo ravni sladkorja v krvi

-Ustno higieno in zdravje ustne votline, preprečuje razvoj gingivitisa (vnetja dlesni)

-Lažjo izgubo telesne teže itd.

Karljica med naravnimi odvajali

Pri  “čiščenju” prebavil oz. črevesja in vzpostavitvi urejene prebave se priporoča sok aloe vere. Saj je med naravnimi odvajali s hranili prava kraljica. To je pomembno, saj odvajala brez hranilnih vrednosti sicer opravijo svojo nalogo, toda telo porinejo v odvisnost. Povedano z drugimi besedami: brez njih ne boste mogli več normalno odvajati blata.

Aloe vera deluje na črevesne stene in sluznico blagodejno, kot premaz, s katerim lahko hrana nemoteno potuje skozi črevesje. To je izjemno pomembno, saj na ta način s črevesnih sten odplakne vso nesnago in poskrbi za optimalno absorpcijo hranil, ki so nujno pomembna za telo.

Kraljevi sok, iz 100 % izvlečka aloe vere!

Na zdravje2.si smo ravno iz tega razloga umestili sok aloe vere, ki je narejen iz 100 % izvlečka te božanske rastline in NE njenega prahu. Okus je dober, saj ga dopolnjuje koncentriran sok brusnice (Ste vedeli, da brusnice delujejo blagodejno tudi na sečila?)

Aloe Vera sok z okusom brusnic vsebuje čisto aloe vero. Sok ni narejen na podlagi aloe vere v prahu, temveč iz naravnega izvlečka rastline. Aloe vera je zato izjemno bogata s polisaharidi (10%). Izdelek ne vsebuje GSO, pesticidov, glutena, sladkorja, laktoze, soje in soli.

Pakiranje vsebuje 500 ml čiste soka aloe vere, kar zadostuje za kar 20 dni rednega uživanja!