Aloe vero so uporabljali že starodavni Egipčani, saj je že od nekdaj znana po tem, da blagodejno vpliva na rast las, to pa so potrdile tudi nedavne raziskave, ki so poleg dejstva, da vsebuje kar 75 pomembnih hranil prišle še do drugih pomembnih dognanj, ki so presenetile marsikoga, zato jih objavljamo v nadaljevanju članka. Kot namig naj povemo, da boste morali biti biti odslej veliko bolj pazljivi pri izbiri kozmetičnih izdelkov...

Rast las

Raziskovalci na Univerzi Hawaii so dokazali, da aloe vera vsebuje encime, ki neposredno vplivajo na rast las. Slednji namreč očistijo mrtve kožne celice na lasišču, ki lahko sicer mašijo lasne mešičke in tako hranilnim snovem onemogočajo vstop vanje. Tako preprečujejo tudi seborejo do katere lahko pride ravno zaradi nalaganja odpadlih snovi na lasišču, omenjeno stanje pa lahko povzroči celo delno plešavost. Keratolično delovanje aloe vere torej čisti odmrle kožne celice in tako dopušča rast novih, prav tako pa pripomore k doseganju normalnega pH lasišča ter k hitrejši, predvsem pa boljši rasti las. 

Prhljaj

Prhljaj se lahko pojavi zaradi različnih vzrokov, vendar pa pri njegovem nastanku običajno veliko vlogo igra malasezija, gliva, ki se hrani z maščobo na lasišču. Na srečo pri tem odžira tudi odmrle celice, kar pa se na žalost na zunaj odraža kot prhljaj. Ker je aloe vera bazična, gliva pa uspeva v kislem okolju, njene anti-glivične lastnosti prispevajo k normalnem nabiranju maščob na lasišču ter k zagotavljanju zadostne vlage povrhnjici, kar posledično onemogoča nastanek prhljaja.

Ohranja vlago in skrbi za lepši videz las

Zdravi lasje ne bi smeli tako le izgledati, temveč bi morali biti takšni tudi na otip. Pri vseh poškodbah, ki jih naši lasje utrpijo zaradi vremena, lepotilnih izdelkov in pripomočkov za oblikovanje pričesk, je težko najti rešitev za naše naglavno okrasje, vendar pa se je izkazalo, da izdelki, ki aloe vero vsebujejo v veliki meri, poskrbijo prav za vse težave v zvezi z lasmi.

Aloe vera namreč vsebuje obilico aminokislin, vitamina A in C ter folne kisline, ki prispevajo k zmanjševanju poškodb las, prav tako pa jih nahranijo z zadostno mero vlage, ki preprečuje lomljenje in cepljenje las ter okrepi njihovo moč. 

Recept za lepše lase

Raziskave so pokazale, da kozmetični izdelki za lepoto, še posebno razni pripomočki za ravnanje las, vsebujejo mnoge snovi, ki naše lase poškodujejo, k temu pa dodatno prispeva tudi vse večja onesnaženost zraka, zato je izjemnega pomena, da vase in nase dajemo čim bolj naravne izdelke. Aloe vera že sama po sebi vsebuje dovolj hranilnih snovi, ki lahko zamenjajo marsikateri škodljivi dodatek, ki se nahaja v kozmetičnih izdelkih za lase, poleg tega pa je povsem naravna, tako da z njo ne morete zgrešiti.

V naši zakladnici lahko izbirate med široko ponudbo izdelkov, ki vsebujejo aloe vero in temeljijo na organski in telesu prijazni sestavi. Najbolj opazen in prodajan izdelek je vsekakor balzam za lase Biokarite, ki vsebuje obilico blagodejne aloe vere ter ga je preprosto uporabljati, saj ga po vsakem umivanju las dobro vtrete v lase in lasišče, počakate nekaj minut, nato pa izperete, pa lahko kmalu uživate v pomirjenem lasišču brez prhljaja in srbenja, močnejših in lepših ter poskočnejših laseh, večji gostoti in vsesplošnem izboljšanju zdravja las.