Se vam ob prikazani sliki cedijo sline, istočasno pa vas razjeda slaba vest? Se zjutraj zbudite slabe volje in se tepete po glavi, ker ste prejšnji dan zaužili toliko dobrot, pa čeprav ste že vmes vedeli, kako žal vam bo za to naslednji dan? Letošnje praznike lahko svojo slabo vest pustite ždeti v temi ter na praznično hrano pogledate z druge plati. Zato ker si to sedaj lahko privoščite…

Kako je povprečnemu posamezniku videti december – mesec pregreh?

Priznajmo si: december ni izjemno, izjemno težak mesec le za tiste, ki moramo paziti na svoje kilograme, temveč kar za skoraj vsakega posameznika (s tistimi, ki spadajo med srečneže pa se decembra tako ne smemo družiti).

Nosnice nam že drhtijo od vonja dehteče potice, ki visi v zraku, pomešanem s sladkobnim aromatičnim vonjem sveže pripravljenega punča. Ta se še posebno lepo prileže po skodelici vroče čokolade, ki smo jo ravnokar spili… Hrana nas spremlja na vsakem koraku, tam kjer ni prostora ali primernih temperatur zanjo, pa jo veselo nadomesti kuhan punč, vino, medica, vroča čokolada, kakav in mnogi drugi napitki, ki pozimi radi prežemajo vse naše čute.

Če ste človek, veste, da se neštetim zabavam, obiskom in drugim družabnim srečanjem v decembru preprosto ne boste mogli izogniti, prav tako pa tudi ne izobilju dobrot, ki jih spremljajo. Po tem pa tudi ni potrebe – saj nismo stroji!

Zakaj se je decembra nesmiselno obremenjevati s štetjem kalorij?

Pozabite na članke, ki nam med vrsticami svetujejo naj praznike preživimo skorajda depresivni, s štetjem kalorij ali povečanim obiskom telovadnice. Telovadite, vendar zmerno. Štejte kalorije, vendar le, če vas to zabava. Jejte in pri tem pozabite na slabo vest. Kako? Zlahka.

December nastopi le enkrat v letu, telovadnica in kalorije pa vas lahko spremljajo vedno. Naredite si torej uslugo in pomislite na to, da zdravje ne obstaja le v telesni, temveč tudi v psihični obliki – in verjemite, neprestane skrbi in preštevanje kalorij povzročijo več kilogramov kot samo uživanje kalorične hrane.

Kako lahko v decembru uživam, vendar januarja nisem za vsaj 5 kilogramov težji?

Preprosto! Za začetek odmislite občutke krivde, ki vas prevevajo in si privoščite tisti dodaten kos potice. Po nekaj dneh, ko boste imeli hrane že vrh glave, vendar boste vseeno še kar zavzeto jedli, saj bo vaš želodec verjetno že nekoliko bolj raztegnjen (temu se pač v decembru ne boste mogli izogniti – razen, če ste navzven zeleni in slišite na ime Grinch), babičina potica pa še vedno lepo dišeča, pa le posezite po glukomananu.

Še, še in še…

Glukomanan je naravna sestavina, ki jo v azijski kulturi poznajo že tisočletja. Tako kot ste verjetno opazili, da je le malo Azijcev pretežkih, ste verjetno opazili tudi, da se vaš želodec po več dneh basanja s hrano ne počuti več domače v svojem prejšnjem stanju. S povečanim vnosom hrane zraste tudi njegovo koprnenje po hrani, kar se še posebno dobro zrcali na dneh po praznikih, ko smo neznansko lačni. Takrat pa kapsula glukomanana pride še kako prav.

Glukomanan – univerzalna rešitev za po-praznično slabo vest

Glukomanan ima nenormalno sposobnost vpijanja tekočine. Ob zaužitju jo vsrka, nato pa se spremeni v želeju podobno strukturo, ki močno nabrekne in napolni del želodca. Tako kompenzira za dodaten prostor, ki se je nabral v želodcu ter posameznika ohranja sitega dlje časa, predvsem pa lahko ta manj zaužije in za nameček uživa tudi v lepšem videzu kože in boljši prebavi.

In še najboljše: poleg tega, da vsebuje obilje telesu prijaznih vlaknin, NE vsebuje sladkorja, maščob, škroba in beljakovin, zato ga lahko uživate popolnoma brez slabe vesti. Se čudite, da ga je EFSA (Evropska agencija za varnost hrane) razglasila za edino UČINKOVITO pomoč pri hujšanju? Mi se ne. Vsekakor pa nam bo polepšal prav vsak praznični dan.