V moderni dobi je čedalje težje ostati zdrav. Zaradi napornih delovnih urnikov in posledičnega pomanjkanja energije in časa za telesno aktivnost ter zdravo prehranjevanje, je posledice čedalje pogosteje opaziti ne le na našem videzu, pač pa tudi na slabšem delovanju našega imunskega sistema in organov. Med najbolj pogoste spremembe s katerimi se dandanes srečujejo že mladi spada poslabšan vid, ki ga običajno spremljata tudi ščemenje v očeh in utrujenost. 

Čeprav so se ljudje s slabim vidom običajno srečali šele v pozni jeseni življenja, pa ima v dobi napredka čedalje več posameznikov očala, pa čeprav se nekateri tolažijo, da je temu tako le zaradi dejstva, da so v zadnjih letih postala izjemno modna. Mladostniki, ki bi morali na vrhuncu svojega življenja videti najbolje, vse pogosteje vidijo slabše kot njihovi najstarejši sorodniki, saj njihovo nenehno ali pogosto gledanje v televizijske ali računalniške zaslone ter izpostavljenost svetlobi močno utrudita oči, ki zaradi tega postanejo razdražene in srbeče, ob neprimerni skrbi pa lahko takšno ravnanje privede celo do močne okvare vida. K tovrstnemu stanju običajno pripomoreta tudi neuravnovešena prehrana in kajenje, zato je zelo pomembno, da se jima izogibamo ter uživamo veliko temne listnate zelenjave in oranžnih živil (npr. korenja in buč), saj vsebujejo betakaroten ter lutein in zeaksantin, ki ohranjajo zdrav vid. V primeru, da ste rob že prestopili, omenjena živila kombinirajte z vitaminoma E, C, cinkom ter omega 3 maščobnimi kislinami, saj pospešijo kaljenje očesne leče in pripomorejo k njenemu obnavljanju, poleg tega pa tudi omilijo suhost oči ter celo ščitijo pred nastankom sive mrene. Če se vam morebiti zdi, da vas bo jemanje tolikšnega števila raznovrstnih mineralov drago stalo, ne skrbite, saj so prav vsi združeni v kapsulah Optibiol, ki so namenjene prav izboljšanju vida, tako da nimate prav nobenega razloga, da svojim očem ne bi zagotovili zdravja, ki ga potrebujejo.

Ko se gre za naše zdravje, je včasih dobro, da se spomnimo, da je za uspešno življenje v dobi napredka včasih potrebno tudi nazadovanje. Ob vsej tehnologiji, napornih urnikih in stresu radi pozabimo, da je resničen užitek življenja to, da ga čutimo, živimo in vidimo.