Ste vedeli, da stres povzroča sproščanje hormonov, ki prispevajo k povečanju maščobnih oblog na trebuhu? Če že po naravi spadate med nekoliko bolj zaskrbljena bitja in se skrbi nikakor ne morete otresti, vam še ni potrebno sprožiti znaka za alarm. Če si ne želite stalno puliti las in skrbeti po nepotrebnem, naslednjič, ko boste zaskrbljeni raje posezite po izdelkih z vitaminom C. Zakaj? Ker je nemška študija pokazala, da lahko slednji ne le poskrbijo za dodatno zaščito organizma ter okrepijo imunski sistem, temveč v povezavi s stresom in nabiranjem maščobnih oblog na trebuhu delujejo skorajda čudežno.

 

Zakaj uživati vitamin C?

Omenjena študija namreč kaže, da pogosto uživanje živil z vitaminom C ter jemanje prehranskih dopolnil z vsebnostjo omenjenega vitamina pomaga lajšati stres, znižati pritisk ter tudi vsebnost hormona kortizola, ki tako pogosto prispeva h kopičenju maščobnih oblog na predelu trebuha.

Hkrati vsebuje tudi obilico askorbinske kisline, ki je znan antioksidant, prispeva pa tudi k mlajšemu videzu, za nameček pa še krepi odpornost in naravno obrambo telesa, ki jepogosto najbolj na udaru v zimskih dneh.

Kje najti vitamin C?

Če vam pomaranče niso ravno pogodu, ne skrbite, saj lahko namesto po njih, posežete po kiviju, papaji, brokoliju, grenivki, kaleju in jagodah. Omenjeno sadje vsebuje obilico vitamina C, vendar pa morate biti tudi pri uživanju tovrstnih sadežev pazljivi, saj obenem vsebujejo tudi veliko sladkorja, ki lahko močno dvigne raven inzulina, kar prispeva k dodatnemu nabiranju kilogramov v telesu.

Naš nasvet: če želite v telo vnesti kar največ blagodejnega vitamina C, se obrnite h prehranskim dodatkom, ki bodo prispevali k zaužitju zadostne mere omenjenega vitamina, hkrati pa ne bodo dvignili ravni vašega krvnega sladkorja.