Tokrat vam iz svoje zakladnice idej podarjamo recept za zdravo in sijočo polt po kateri dandanes vsi tako zelo hrepenimo. Ste se tudi vi že kdaj čudili nad sijočo in brezmadežno poltjo Azijk za katere mnogi mislijo, da jim je lepota kože skorajda prirojena? Tudi mi smo počeli enako, vse dokler nismo prebrali številnih raziskav in znanstvenih objav, ki trdijo, da lepote njihove kože pravzaprav sploh ni tako zelo povezana z geni kot je s prehrano Azijk. V primerjavi z zahodno kulturo namreč uživajo izjemno malo sladkorja, bele moke in škodljivih maščob, saj njihovo prehrano v večini sestavlja riž v kombinaciji z zelenjavo in mesom, njihovi jedilniki pa so bogati tudi z antioksidanti kot so maqui jagode in marelično olje, ki v veliki meri prispevajo k tako lepem in zdravem videzu njihove kože. Ker smo želeli biti tudi sami deležni vsaj kančka tega, smo pripravili recept za smuti s katerim bo tudi vaša koža lahko ugledala lepše dni!

Smuti z maqui jagodami in mareličnim oljem za zdravo in sijočo polt

Sestavine za 4-5 dcl napitka (zadošča za enega do dva dni):

  • 1 narezana banana
  • 2/3 kozarca borovnic
  • 1/2 kozarca kokosove ali običajne vode
  • 1/3 kozarca vode
  • 2 žlici maqui jagod v prahu
  • pol žličke mareličnega olja
  • 2 pesti špinače (če želite)

Priprava:

Vse sestavine stresite v mešalnik in mešajte vse dokler se sestavine popolnoma ne zmeljejo v tekočo mešanico. V primeru, da bi radi redkejšo mešanico lahko dodate več tekočine (najbolje vode).

Tako pripravljen napitek lahko v hladilniku hranite do tri dni, kar je precej pripravno, saj ga lahko naenkrat pripravite za dva zaporedna dneva in ga s seboj vzamete kamorkoli!

Pomembno! Maqui jagode veljajo za eno izmed živil, ki vsebuje največ antioksidantov na planetu, zato je v boju proti staranju eno izmed najboljših sredstev kar jih lahko najdemo. V prid jim je tudi njihova živo rdeča barva, ki bo še tako običajen smuti spremenila v pravo pašo za oči!

Tudi uporaba mareličnega olja ima svoje prednosti, saj ga v azijskih državah uporabljajo za zgladitev gub in obnovo kože, poleg tega pa je tudi čudovito naravno sladilo, ki se k smutiju iz jagodičevja poda še posebno dobro.