Pomlad ni le čas prebujanja narave in naše dobre volje, temveč obeležuje tudi začetek izpitnega obdobja, službenih rokov, poplave dela, ki ga želimo opraviti pred poletnim dopustom ter seveda raznih opravil okoli hiše. Delu pogosto kar ni in ni videti konca in pogosto se zgodi, da se nam ob obilici stresa, ki smo mu izpostavljeni na telesu začnejo kar naenkrat pojavljati neprijetni mozolji (pa čeprav jih prej nismo skorajda nikoli imeli), primanjkuje nam energije, zbujamo se nenaspani pa čeprav smo se v posteljo odpravili dovolj zgodaj, včasih pa se nas loti celo kakšen prehlad in to sredi najtoplejših temperatur! Da boste uspešno brsteli tudi v pomladnem času in se uspešno borili proti stresu, ki vas obdaja vam ni potrebno storiti veliko: le dan začnite z napitkom, ki bo okrepil vaše telo in vam dal energijo!

Smuti s semeni chia za lepšo kožo in več energije

Sestavine za 5 dcl napitka (zadošča za 2 dni):

  • 2 jabolki
  • 1 avokado
  • pest špinače (lahko tudi zmrznjene)
  • 2 dcl hladne vode
  • 3 čajne žličke semen chia


Priprava:

Vse sestavine stresite v mešalnik in mešajte vse dokler se sestavine popolnoma ne zmeljejo v tekočo mešanico. V primeru, da bi radi redkejšo mešanico lahko dodate več tekočine (najbolje vode ali pomarančnega soka).

Tako pripravljen napitek lahko v hladilniku hranite do tri dni, kar je precej pripravno, saj ga lahko naenkrat pripravite za dva zaporedna dneva in ga s seboj vzamete kamorkoli!

Še nasvet: čez dan pijte veliko vode, saj imajo semena chia močno dehidrirno vrednost.

Pomembno! Stres je eden izmed glavnih krivcev za pospešeno staranje in razvoj bolezni srca, zato boste s pomočjo pravilnega prehranjevanja telesu pomagali, da se bo lažje borilo proti omenjenima dejavnikoma. Ta smuti je poln antioksidantov, kalija, vlaknin ter magnezija, ki zmanjšujejo raven stresa, pomagajo k boljšemu počutju, zmanjšujejo raven slabega holesterola ter tako zavirajo razvoj srčnih bolezni.