Vsi se bojimo tveganj in potencialnih nevarnosti, ki jih s seboj prinašajo lepotne operacije. Po drugi strani si teh mnogo žensk želi, saj večje prsi s seboj prinašajo tudi večji občutek ženstvenosti ter veliko več pogledov nasprotnega spola. Nekaj žensk se pritožuje tudi, ker svojih oblačil v predelu prsi ne morejo lepo zapolniti, spet druge pa zaradi tega trpijo zaradi močnega pomanjkanja samozavesti. Če že ne preko celega leta, pride vse omenjeno na plan pred poletjem, oziroma kadarkoli se je potrebno obleči v kopalke. Zadnje čase v ospredje prihaja masaža prsi s katero si jih lahko vse nezadovoljne pripadnice nežnega spola povečajo na naraven način, za to pa je potrebnih le nekaj tablet, primerna krema in veliko močne volje.

Zakaj masaža pomaga povečati prsi?

Masaža prsi spodbuja sproščanje rastnih hormonov. Povečanje prsi in utrditev njihove čvrstosti deluje na principu izboljšanja cirkulacije in izločanja prolaktina. Boljša prekrvavitev pospeši tudi hitrejše kroženje estrogena v krvnem obtoku, tako da ta lažje doseže receptorje v prsih, ki so zaslužni za rast prsi. Po drugi strani pa masaža pripomore k povečanju prsi, saj se s stimulacijo prsnega tkiva in bradavičk sprošča hormon prolaktin, ki je zaslužen ravno za rast prsnega tkiva. 

Najboljša tehnika masaže prsi

Na trgu je nešteto tehnik masiranja prsi, vendar pa je ena izmed najbolj učinkovitih vsekakor chi masaža. Če je vaš urnik natrpan, preizkusite vsaj to, saj se s statusom najbolj priljubljene ne ponaša kar tako. Osnovana je namreč na konceptu izboljševanje cirkulacije in sproščanja prolaktina, do česar pride zaradi stimulacije določenih točk na telesu, ki pomagajo uravnovesiti chi (ali energijo) na predelu prsi.

Masaža chi po korakih

1.) Z roko zajemite nekaj kreme ali gela za povečanje prsi ter začnite z masažo.
2.) Z rokami zaobjamite svoje prsi tako, da prste malce razširite, nato pa s prstnimi blazinicami močneje pritisnite na mesta, kjer počivajo. Tam kjer počivajo vaše blazinice, se nahajajo chi točke, ki jih morate med masažo stimulirati.
3.) Prsi začnite počasi in močno premikati s krožnimi gibi in sicer nekako tako kot bi jih želeli potisniti bolj skupaj in ustvariti dekolte. Nato jih porinite navzven in navzdol in nato spet nazaj druga proti drugi. To naj bo osnova za eno polno rotacijo. Za uspešno rast 1-2 krat dnevno naredite po 360 rotacij. 

Pripomočki za masažo prsi

Za masažo prsi sta najbolj primerna krema ali gel, ki sta namenjena prav masiranju prsi, saj se od navadnih razlikujeta po svoji strukturi in vsebnosti. Aktivne sestavine v tovrstni kremi ali gelu namreč krepijo povrhnjico ter tako skrbijo za večjo čvrstost kože, dodana zelišča pa ne le pospešijo kroženje krvi, temveč tudi stimulirajo hitrejše sproščanje prolaktina v krvi.

Se lahko prsi poveča le z masažo?

Čeprav je masaža osnova za povečanje in učvrstitev prsi, do sedaj še ni bilo objavljenih trdnih raziskav, ki bi pokazale, da so se ženskam prsi povečale le na osnovi masiranja. Povečanje je običajno povezano z istočasno uporabo kreme ali gela za povečanje prsi, ki rast prsi stimulirajo od zunaj ter tablet, ki postopek rasti s svojimi aktivnimi sestavinami spodbudijo od znotraj. Za tiste, ki si želijo rast za eno ali dve košarici tako le masaža ne bo dovolj. Na srečo pa obstajajo paketi izdelkov, ki so cenovno ugodni in lahko prinesejo izjemne rezultate.