Aluminij že dolgo časa velja za enega izmed glavnih krivcev mnogih bolezni, saj je nevrotoksičen, kar pomeni, da lahko pretiran stik z njim pripelje do pospešenega razvoja bolezni kot so demenca, avtizem in celo Parkinsonova bolezen. Izpostavljanje aluminiju je celo  smrtno nevarno, zato se močno izogibajte izdelkom, ki ga vsebujejo!

Če se vam zdi zgornja trditev morebiti pretirana, naj vam povemo, da so v stalnem stiku z aluminijem na delovnem mestu rudarji, tovarniški delavci in varilci – se niste res nikoli vprašali zakaj se upokojijo tako zgodaj? Ker je aluminij del njihovega vsakdana, lahko omenjena dela opravljajo le določeno število let, saj bi jih lahko dolgoletno opravljanje istega dela stalo celo življenja. Ta nevaren kemijski element lahko v vaše telo zaide popolnoma nehote, npr. z vdihavanjem cigaretnega dima, zato moramo biti še toliko bolj previdni, da ga v telo ne vnašamo še namenoma.

Aluminij je običajno sestavni del izdelkov kot so zdravila (npr. antacidi, analgetiki, anti-duretiki itd.), cepiva (hepatitis A in B, Hib ter tetanus in podobni), hrana (pecilni prašek, sol, mleko v prahu, industrijsko obdelana hrana, barvila itd.), kozmetika in izdelki za osebno nego (dezodoranti, losjoni, kreme za sončenje in šamponi) ter seveda vsi izdelki iz aluminja, npr. aluminijasta folija za živila, pločevinke, zabojčki, steklenice za vodo itd. Ste se ob tem dejstvu zgrozili? Niste edini. Tudi sami se sprašujemo, zakaj bi v omenjene izdelke sploh vnašali aluminij, ko pa je znano, da lahko povzroči hude pljučne bolezni kot je astma in še najhujše: najraje prizadene možgane!

Da bi obrazložili, kako zelo velik vpliv ima lahko na slednje, lahko povemo, da je aluminij za možgane nekaj takšnega kot je cigaretni dim za pljuča. Tako kot to velja za delce alminija v okolju, ga tudi telo izjemno težko izloči, enkrat ko je v njem. Počasi se začne nalagati v telesu in sčasoma doseže tudi možgane, kar lahko resno prizadene vaš živčni sistem in to ne glede na vašo starost. Naredite torej nekaj zase in preprečite najhujše: uporabljajte le izdelke brez aluminija!

Vir: http://www.realfarmacy.com/new-study-alzheimers-aluminum-link-can-longer-ignored/