Tehnologija in napredek imata ogromno prednosti, vendar pa vsaka nova pogruntavščina in izum s seboj žal prineseta tudi mnogo nevšečnosti, ki se čedalje bolj odražajo še posebno na našem okolju. Gozd se čedalje bolj krči, drevesa, ki pa še ostajajo med nami pa imajo žal čedalje težjo nalogo s prečiščevanjem ozračja. Čedalje več je ogljikovega dioksida in monoksida, ki jih zastruplja in krati njihovo naravno funkcijo prečiščevanja ozračja. Veliko združenj stalno opozarja na čedalje večjo nevarnost bolezni, ki nam pretijo ter so posledica onesnaženega okolja v katerem živimo, vendar pa nas le malo stvari gane dokler nam voda še ne teče v grlo.

Eko

Čeprav mnogi izmed nas mislijo, da kot posamezniki pravzaprav ne moremo narediti veliko za pomoč okolju, pa je tovrstno mišljenje zmotno. Naredimo lahko ogromno. Za začetek lahko svoje običajne izdelke zamenjamo s tistimi, ki nosijo oznako EKO. V gospodinjstvu je ogromno stvari za katere se sploh ne zavedamo, kako zelo škodujejo našemu okolju. Eko izdelki obstajajo tako za pranje in sušenje perila kot tudi za stranišče in kopalnico in čiščenje drugih prostorov v hiši. Nobenega razloga ni, zakaj ne bi namesto večje količine praška raje uporabili pralno kroglo, namesto običajnih krožnikov za piknik pa takšne iz katerih po uporabi zraste celo sončnica. Za vaš pomivalni-stroj lahko uporabite eko tablete in kroglo za pranje, ki bosta posoda oprala ravno tako dobro kot običajne tablete, poleg tega pa z njimi ne boste onesnaževali vode. Zakaj ne bi sprememb svetovali tudi partnerju in običajna svetila nadomestili z eko svetili, spremembe pa bi lahko vpeljali tudi na področju vodnih filtrov?

Prednost tovrstnih izdelkov je, da z njimi prihranite veliko časa in denarja, poleg tega pa še pomagate okolju in skrbite za svetlejšo prihodnost vaših otrok. Zakaj bi rekli ne, ko pa EKO prinaša le pozitivne stvari?