Pred kratkim so se ob novici, da je dvema poslovnima ženskama uspelo prodreti na kitajski trg ter obogateti s pomočjo prodajanja kisika v pločevinki, mnogi smejali, sedaj, ko je zadeva dosegla tudi naše meje pa se jih mnogo tolče po glavi in neumorno poizveduje o njegovih blagodejnih učinkih. In to ne brez razloga. Dandanes, ko se večino časa gibljemo v mestih, ki so tako ali drugače onesnažena, se čist zrak namreč prišteva skorajda med luksuz. Pa ne le to, njegovo pomanjkanje postane še posebno izrazito pred, med in po športni vadbi, ko le stežka pridemo do sape, med študijem, ko nas začne boleti glava ali po drugem večjem psihičnem naporu. Počasi se je potrebno sprijazniti, da zrak, ki ga dihamo pomembno vpliva na kakovost našega življenja, saj še zdaleč ni več tako čist kot včasih. 

Onesnaženost zraka v Sloveniji

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje je onesnaženje z delci v Sloveniji največje prav v poletnem času. To ni opazno le v mestih, temveč na predelu celotne Slovenije, še posebno pa v notranjosti države. Medtem ko se med najpogostejše krivce za onesnaženost zraka res prišteva cestni promet, mu tesno za petami sledijo tudi izpuhi iz kurilnih naprav ter industrijskih virov, pa tudi kmetijstva.

Posledice pomanjkanja čistega zraka

Poleg vse večjega števila ljudi z boleznimi dihal, ki za svoje bolezni ne najdejo otipljivega vzroka ter počasnejše rasti rastlinja, se lahko pomanjkanje čistega zraka kaže tudi v obliki drugih makro sprememb pri posamezniku. Telesne celice potrebujejo za svoje delovanje namreč velike količine kakovostnega zraka, saj lahko le tako izkoristijo svoje najboljše zmožnosti ter se popolnoma obnovijo. Ker je svet v katerem živimo čedalje bolj natrpan, zrak, ki ga dihamo pa posledično čedalje bolj onesnažen, bi si mislili, da se lahko temu postopoma privadimo. Resnica je drugačna in čeprav drži, da lahko brez hrane živimo več tednov, brez vode pa več dni, lahko brez kisika živimo le nekaj minut.

Pomanjkljiva zaloga kisika lahko tako povzroči celo vrsto težav, vključujoč: 

- slabšo fizično pripravljenost
- oslabljeno delovanje možganov
- pomanjkanje energije
- glavobole in vrtoglavice
- izčrpanost in depresijo
- oslabljen imunski sistem
- težave z dihali

Kisik v pločevinki in njegovi učinki

Kisik v pločevinki so sprva uporabljali le elitni športniki in amaterski športni navdušenci, vendar pa si čedalje bolj utira pot tudi v torbe običajnih smrtnikov, ki čedalje bolj spoznavajo njegove mnoge prednosti. Tako kakor kisik pomaga športnikom bolje izkoristiti svoj potencial, trenirati dlje in intenzivneje ter si po vadbi opomoči hitreje, tako tudi navadnim smrtnikom pomaga bolje poskrbeti za zdravje.

Med glavne učinke dovajanja dodatne količine svežega zraka v telo tako spada: 

- upočasnjevanje staranja celic, kar lahko poskrbi za mlajši videz
- izboljšanje koncentracije
- izboljšanje umskih sposobnosti
- zagotavljanje višje ravni energije ob utrujenosti, vožnji ali na dopustu
- krepitev imunskega sistema in hitrejše okrevanje
- lažje dihanje
- preprečevanje uničujočih učinkov onesnaženosti prostorov

Ker tudi sami stremimo h kakovostnemu, predvsem pa zdravemu življenju, smo kisik v pločevinki umestili tudi v našo ponudbo ter tako malce prevetrili našo zakladnico, vam pa omogočili val svežega zraka, ki vam je lahko s FeelOXYjem na voljo kjerkoli in kadarkoli.

Vir: http://www.arso.gov.si/soer/kakovost_zraka.html