Jemanje vitaminov vam ne bo prav nič pomagalo.

S pomočjo napitkov za športnike kot je Gatorade, mačka ne boste omilili.

Seks ne bo zmanjšal vaših bolečin, vendar pa vam lahko z njim čas hitreje mine!

Pijte veliko vode, če se le da takoj, ko pridete domov! Na vsak popit kozarec piva bi namreč morali popiti tudi kozarec vode, saj boste tako nahranili svoje telo in preprečili dehidracijo.

Za zmanjšanje mačka ni pomembno kaj jeste po pijančevanju, pomembno je, kaj ste jedli prej! Hrana namreč pomaga upočasniti vpijanje alkohola in dlje, ko traja, da alkohol doseže vaš krvi obtok, kasneje boste pijani!

Bloody Mary ni rešitev za zdravljenje mačka, saj bo le podaljšala vaše bolečine, ki bodo bo streznitvi postale še hujše!
Strokovnjaki so leta 2010 odkrili, da nečistoče v alkoholu povzročajo hude mačke. Z njimi je nasičena še posebno tekila (sploh tista cenejša), zato se ji izogibajte!

Alkohola ne boste spravili iz telesa s pomočjo potenja. Slednje je le mit, vendar pa boste s sproščanjem endorfinov pri vadbi morda res izboljšali svoje razpoloženje, športna aktivnost pa vam bo verjetno pomagala pokuriti tudi nekaj kalorij in zmanjšala vaš občutek krivde zaradi popitega alkohola. Pri tem pazite le na to, da boste popili dovolj vode, saj boste sicer le še bolj dehidrirani!

Se še spomnite tistih časov, ko vam je mama takrat, ko ste se slabo počutili postregla prepečenec? Slednji vam lahko pomaga tudi pri mačku, saj vsebuje veliko ogljikovih hidratov, ki bo uravnaval vaš krvni sladkor. Če se sprašujete zakaj, naj vam povemo, da začnejo jetra ob običajnem upadu sladkorja v krvi črpati veliko glukoze iz že prej uskladiščenih ogljikovih hidratov, vendar v primeru, da ste popili preveč alkohola jetra nimajo časa za to, saj so preveč zaposlena z njegovim prebavljanjem, tako da ostane raven sladkorja v krvi nizka, vi pa ste utrujeni in razdražljivi.

Po dolgem ponočevanju si veliko ljudi privošči skodelico kave, saj mislijo, da bodo tako pognali svojo jutranjo utrujenost in pozdravili mačka. S slednjim svojo usodo le še bolj zapečatite, saj lahko s kofeinom sicer res zdravimo glavobole, vendar pa jih slednji tudi povzroča. Zadnja beseda je seveda odvisna od vas, tako da se sami odločite, kako boste ukrepali!

Vir: http://www.menshealth.com/mhu/party/11-ways-ease-nasty-hangover