Morda je v našem prostoru še vedno tabu na glasgovoriti o tem, toda dobro je razumeti, da spolnost, predvsem zadovoljstvo s spolnim življenjem, igra pomembno vlogo pri počutju, zdravem partnerskem odnosu, zmanjševanju stresa in posledično celotnem zdravju.

Z druge strani gledano, lahko nezadovoljstvo oz. neugodje med spolnim odnosom nakazuje na posamezne zdravstvene težave.

Če že nekaj časa ne čutite posebnega zanimanja za odnos ali v odnosih ne uživate več kot ste nekoč, lahko to kaže na:

- Neželene simptome v menopavzi,

- Hormonske spremembe (uživanje kontracepcije)

- Preveliko izpostavljenost stresu

- Pomanjkanje časa in energije

Vzdrževanje zdrave telesne teže, redno telesno gibanje in dober in dovolj dolg spanec so dejavniki, ki ne skrbijo le za boljše zdravje in preventivo, ampak so tudi pomembni dejavniki, ko gre za urejeno spolno moč in uživanje v odnosih.

Obstaja pa tudi kar nekaj povsem naravnih afrodiziakov, ki delujejo ugodno na zmanjševanje stresa, povečujejo željo in užitek v odnosih. Preverimo tiste, ki delujejo najbolje:

1. Maca

Znana koreninica, ki k nam prihaja iz perujskih Andov, je odlična za vse, ki bi se v dneh, ko nam je še posebej primanjkuje, rade napolnile z energijo, za pare, ki se trudijo spočeti in za ženske v obdobju menopavze. Pomaga pa tudi pri vzbujanju libida in splošne spolne moči.

2.  Borovo lubje

T.i. naravni super antioksidant, ki za telo in boljše počutje prinaša  lepo število dobrobiti: izboljšuje mikrocirkulacijo, ščiti stene krvnih žil, preprečuje krčne žile in čisti telo. Med drugim vpliva tudi na zvečanje libida. V neki japonski študiji so dokazali, da je v mešanici z L-argininom (aminokislina, gradnik beljakovin v telesu) v japonske spalnice prinesel veliko veselja.

3. Grško seno

Najpogosteje ga uporabljamo kot naravni dodatek pri uravnavanju sladkorja v krvi, a tudi, ko gre za mesene užitke, ga ne gre spregledati. Izvleček grškega sena  pri ženskah spodbuja željo po telesnem stiku. To so dokazali tudi v dvojni naključni slepi študiji.

4. Izvleček ozkolistne oljčice

Tudi ruska oljka je s študijo dokazana biljka, ki pripomore k zmanjševanju posameznih težav pri ženskah.

V  študiji lahko razberete, da je jemanje prehranskega dopolnila z izvlečkom ozkolistnate oljčice znatno povečalo užitek med odnosom pri ženskah.


5. Gingko biloba

Slovi po svojih učinkih na spomin in koncentracijo. Med njegove najbolj zdravilne lastnosti prištevamo izboljšavo kognitivnih funkcij in boljšo prekrvavitev. Ali ste vedeli, da je ginkgo zaradi svojega vpliva na boljšo prekrvavitev čudovita rastlina tudi, kadar gre za intimne užitke? Na Kitajskem ga že stoletja s pridom koristijo za intenzivnejše vrhunce in boljšo potešitev.

6.Ašvaganda

Ašvaganda je dobro znana adaptogena rastlina, ki med drugim vpliva tudi na povečanje energije, zmanjšanje stresa in izboljšanje razpoloženja. Zaradi svojih lastnosti je več kot primerna tudi za izboljšanje telesne pripravljenosti, sploh, ko gre za intenzivnejše posteljne užitke.

7.Ginseng

Je tudi v obliki prehranskih dodatkov vse bolj zaželena adaptogena rastlina. Ginsenozidi so aktivni triterpen-saponini, ki so prisotni pri stimuliranju centralnega živčnega sistema, absorbciji kisika, kontrakciji mišic in razstrupljanju tkiva.

Kakšno vlogo igra pri tem Her SecretTM?

HerSecret vsebuje prav vse izmed navedenih sestavin, ki se odlično dopolnjujejo še s črno deteljo, borovim lubjem in grškim senom, znanimi dvigovalci energije. Kombinacija omenjenih učinkovin je zbrana v kapsuli, ki lahko posameznice že v 60-ih minutah po zaužitju pripravi ne le do lepših, temveč tudi veliko bolj zadovoljujočih in manj stresnih trenutkov v dvoje.