Gre za popolnoma naravno hranilo, ki je sestavljeno iz obilice vlaknin, sočasno pa ne vsebuje prav nič kalorij, sladkorja, maščob, škroba in beljakovin ter služi predvsem napolnitvi želodca ter posledični sitosti.

Glukomanan v vodi nabrekne ter močno poveča svojo prostornino, zaradi česar se želodec napolni, občutku lakote pa naredi konec.

1. Zatira lakoto – dokazano

Konjak glukomanan je 100 % naravna in v vodi topna vlaknina, ki vsrka neverjetne količine vode, kar pomeni, da v želodcu znatno poveča svojo prostornino (kar do 50 krat!). Na ta način boste pojedli manj = zaužili manj kalorij!

2. Nase veže maščobe in ogljikove hidrate

To pomeni manj zaužitih kalorij in manjšo absorpcijo maščob v krvi (manjša vrednost holesterola).

3. Pomaga pri reguliranju ravni sladkorja v krvi

Z regulacijo glukoze in lipidov v krvi zmanjšujete dodatno nabiranje telesnih maščob.

4. Zdrave bakterije

Glukomanan ugodno vpliva na prebavo, saj pospeši čas prebave (kot ostale vlaknine), zmanjšuje napihnjenost in zaprtost, posamezne študije pa so pokazale, da povečuje število dobrih bakterij, ki blagodejno delujejo na črevesje.

5. Čista koža

Ljudje s težavami s kožo (nečista, aknam nagnjena koža) so poročali o odličnih rezultatih izboljšanja strukture kože po uživanju glukomanana v obliki prehranskih dopolnil.

Ali ste vedeli?

Konjak glukomanan je edina naravna sestavina, čigar delovanje je potrdila in s študijami podprla EFSA (Evropska agencija za varnost hrane). Glukomanan je tako edino prehransko dopolnilo, ki ima dokazan in odobren učinek na izgubo telesne teže s strani EFSE.