Verjetno vas povečana telesna teža ne bi pretirano presenetila, če bi v nekem obdobju začeli več jesti, piti ali bi prenehali s telesno aktivnostjo. Problem nastopi, ko začnemo kilograme pridobivati, ne da bi se zavedali vzroka. Zdi se nam, da vse počnemo enako, toda številke na tehtnici rastejo!

Preverimo 4 najpogostejše razloge, ki lahko botrujejo neželeni teži, ne da bi se jih sploh zavedali.

1. Pomanjkanje spanja, utrujenost, stres

Dobre spalne navade  lahko znatno izboljšajo kakovost življenja. Velikokrat se zgodi, da imamo obdobja utrujenosti, popoldanske zaspanosti in glavobole, čez dan pa hlastamo za mastno in sladko hrano, toda redko pomislimo, da težave morda preprosto izvirajo iz nezadostnega ali slabega spanja.

Posledice nekakovostnega ali nezadostnega spanca so lahko precej nevšečne, na dolgi rok celo alarmantne. Spanec je namreč temelj dobrega počutja in ustrezno delujočega zdravega telesa.

Pri pomanjkanju spanja gre za dve nevarnosti zaradi katerih se lahko redimo. Prvič; ko bedimo dolgo v noč je velika verjetnost, da bomo ponoči posegali po hrani (posebej visoko kaloričnimi prigrizki) in drugič; nenaspani in utrujeni bomo naravnost hlastali za visoko kalorično, mastno in sladko hrano. To gre pripisati predvsem hormonskim spremembam v telesu, ki nastopijo, ko je telo utrujeno in nenaspano.

Zdravje2 priporoča: TeaTox, ki je postal svetovna senzacija v svetu žensk, ki si želijo preproste, naravne, toda učinkovite pomoči pri hujšanju, čiščenju telesa, pospešitvi metabolizma, zaviranju apetita, dvigovanju energije, boljšemu spancu in bolj zdravemu življenjskemu slogu.

14 dni, 2 skodelici čaja dnevno!

Čaj za dobro jutro! Naj se vsak dan začne z naravno mešanico zelišč, ki vam bodo pospešile metabolizem, vas napolnile z obilico energije, čistile telo in pomagale izgubljati telesne kilograme med vašimi vsakodnevnimi opravili. Nič več napihnjenosti in utrujenosti!

Čaj za lepe sanje! Večer je čas za sprostitev in dobro spanje. Precizno pripravljena mešanica naravnih izvlečkov TeaTox čaja vas bo prijetno zazibala v spanec in tudi ponoči poskrbela za optimalno čiščenje ter regeneracijo telesa. Z njegovo pomočjo se lahko v novo jutro zbudite sproščeni in polni energije.

2. Treniram, toda kilogrami ostajajo!

To je ena od najpogostejših zagat telesno aktivnih ljudi in tistih, ki s prehrano skrbijo za svoje zdravje, telesno težo in videz. Preverimo kje največkrat tiči težava.

Kar se tiče vadbe za izgubo maščob, so uteži oziroma vaje za moč vedno najboljša izbira, saj se med njihovim delovanjem porablja predvsem telesna maščoba. Na dolgi rok se bodo za samo izgubo maščob odrezale bolje kot aerobne vaje. Le dve 15-20 minutni vadbi z dvigovanjem uteži tedensko pozitivno vplivata na hitrejši metabolizem, krvni tlak, presnovo inzulina in zmanjšanje obsega pasu, stegen, zadnjice in rok.

Torej; najboljši način za odpravo telesnih maščob je povečanje mišične mase. Gre za "jačanje" mišičnega tonusa, kot radi rečemo, kar pa, če smo čisto iskreni, tudi močno polepša videz in obliko telesa.

Zdravje2 priporoča: T5 Black Edition so kapsule z vsebnostjo L-fenilalanina ter hidroksitriptofana. Prvi pospešuje termogenezo in tako spodbuja porabo maščob ter segreva mišice. To prehransko dopolnilo priporočamo še posebno aktivnim ljudem ter športnikom, saj pomaga k boljšemu izkoristku vadbe, kar se zrcali tudi na povečani stopnji potenja. Med njegovo najbolj opazno prednost spada nadaljnje delovanje tudi po tem, ko je vadba že končana.

3. Čustveno prenajedanje

Čustveno hranjenje se od “navadnega” razlikuje po tem, da jemo, četudi nismo lačni. Čustveno, pravimo zato, ker gre velikokrat za zapolnitev  čustvene “praznine” oz. iskanje takojšnjega občutka topline in sreče s hrano. Takšno prehranjevanje pogostokrat občutijo posamezniki po opustitvi kajenja. “Nekaj mi manjka”, radi potarnajo. In tisto “nekaj” rado zapolnijo s prigrizki, ki hitro vodijo do prekomerne telesne teže. Razlogi za takšno prehranjevanje ali “nagrajevanje” s pregrešno kalorično hrano so lahko številni. Med drugim lahko takšnemu emocionalnemu prehranjevanju botruje tudi stres. Ko se dvigne stresni hormon kortizol, nam le ta povzroči željo po slanem, po sladkem, po mastnih živilih ...

Takšnega prehranjevanja se na dolgi rok ne bomo znebili, ne da bi začeli delati na sebi, potreben bo psihološki pristop. Pomaga zapisovanje stanj v katerih smo posegli za hrano in posledično ugotovitev “vzorca” za takšno početje. Za vmesni čas in lažjo prebroditev takšnega prenajedanja pa lahko pomaga tudi prehransko dopolnilo.

Zdravje2 priporoča: Prehransko dopolnilo Konjak glukomanan, ki je je 100 % naravna in v vodi topna vlaknina, ki vsrka neverjetne količine vode, kar pomeni, da v želodcu znatno poveča svojo prostornino (kar do 50-krat!). Na ta način boste pojedli manj = zaužili manj kalorij!

4. Zastajanje vode

Zastajanje vode je težava, ki se v telesu največkrat odraža kot občutek napihnjenosti, videz zabuhlega obraza, oteklih nog in rok, nezmožnost izgube telesne teže ter pomanjkanje energije. Kopičenje odpadne vode v telesu nam tako lahko uniči še tako prijeten dan. Občutek neprijetnega napihovanja in oteklih okončin nas lahko spravita iz tira že ob natikanju najljubšega para čevljev ali pomerjanju oblekice.

Vzroki za zastajanje odpadne vode v telesu

O zastajanju vode govorimo takrat, ko se tekočina neustrezno izloča iz telesa oz. tkiv, vključujoč kožo. Poznamo splošno zastajanje vode po celem telesu in lokalizirano (npr. ko imamo zgolj otekle noge).

Zdravje2 priporoča: Alinea za izgorevanje maščob, izgubo zastale vode in manjšega videza pomarančne kože. Alinea za izgorevanje maščob vsebuje tablete za zjutraj in tablete za zvečer. Tablete so različne in imajo zato tudi različen učinek, zaradi njihovih sestavin pa je zelo pomembno, da jih jemljete ob predpisanem delu dneva (tablete za zjutraj v jutranjem času in tablete za zvečer v večernem). Tablete za zvečer vsebujejo grozdne peške in pulpo, ki uspešno pripomorejo k izgubi zastale vode v telesu in celulita.