Ljudje, sploh tisti, ki imamo radi hladne stvari, se pogosto nagibamo k temu, da jih dajemo v hladilnik, saj menimo, da bodo tako obstojne veliko dlje kot bi bile sicer ali pa bodo celo boljšega okusa. Slednje drži za kar nekaj stvari, vendar pa teh, ki so naštete spodaj, v hladilniku ne smete hraniti pod nobenim pogojem, saj bodo sicer izgubile svoj namen.

1. Zimske buče
Muškatne buče in vseh drugih, ki jih radi uživamo v zimskem času, nikar ne hranite v hladilniku, saj bodo tako hitro zgnile, poleg tega pa tudi izgubile obilico hranilnih snovi. Na temnem in hladnem mestu (npr. v shrambi) bodo zdržale tudi do enega meseca, zato jih ne uničujte po nepotrebnem!

 

2. Lak za nohte
Čeprav se vam morebiti zdi smešno, pa veliko žensk lak za nohte hrani kar v hladilniku, saj mislijo, da bo tako bolj obstojen in se bo ob nanosu hitreje posušil. Resnica je, da se bo v hladilniku le hitreje strdil, zato boste najbolje storili, če ga hranite na sobni temperaturi in izven neposrednega dosega sončne svetlobe.

 


3. Kava
Ker hladilnik (in zamrzovalnik) zadržujeta veliko vlage, lahko slednje močno vpliva na okus tako mlete kave kot tudi tiste v zrnu, zato jo hranite v nepredušno zaprti embalaži v katero vlaga ne bo imela vstopa.

 


4. Paradižniki
Če jih boste hranili v hladilniku, bodo paradižniki kaj hitro postali kašasti, zato jih raje hranite na pultu, pri tem pa jih ne pozabite vzeti iz plastične vrečke! Če želite, da bi hitro postali zreli, jih položite v papirnato vrečko, vendar ne pozabite, da bodo, ko enkrat dosežejo popolno zrelost, za uživanje dobri le še kakšne 3 dni!


5. Česen
V shrambi bo zdržal tudi do dva meseca. Hranite ga v široki posodi ali ohlapni vrečki, saj boste tako zraku omogočili, da bo krožil naokoli in ohranjal njegovo svežino.


6. Čebula
Čebula se bo najbolje počutila v žaklju z luknjicami, ki dopušča kroženje zraka in ohranja njene pozitivne učinkovine, vendar pozor! Ne shranjujte je v bližini krompirja, saj slednji izpušča vlago in pline, zaradi katerih lahko čebula kaj hitro zgnije!

 


7. Kruh
Hladilnik kruha ne bo ohranil svežega, temveč ga bo hitro izsušil, zato bo najbolje, če ga kakšne 4 dni hranite na sobni temperature, preostanek pa zamrznete.


8. Baterije
Baterije vedno hranite v predalu na sobni temperature, saj povečana ali zmanjšana temperatura močno oslabita njihovo moč!

 


9. Krompir
Če boste krompir hranili v hladilniku, bo kmalu izgubil svoj okus, zato ga raje hranite v papirnati vrečki, saj bo tako zdržal tudi 3 tedne (izogibajte se uporabi plastičnih vrečki, saj bodo te zaradi nabiranja vlage pospešile njegovo gnitje).


10. Čili omaka
Čili omaka bo v shrambi veselo živela tudi do 3 let, zato je s hranjenjem v hladilniku ne prikrajšajte za najlepša leta njenega življenja!